Hirdetés

EFOTT 2009 - 4. nap, összefoglaló + video

|

A késő délutáni órákban érkező eső sem lankasztotta a fesztiválozók kedvét, főleg, hogy az utolsó napról volt szó. Némi sár, némi lehűlés, szél, na meg egy fergeteges zárókoncert.

Hirdetés

Reggel még semmi elÅ‘jele nem volt annak, hogy a késÅ‘ délutánra elérheti Baját is az égi áldás, bár a lelkiismeretes idÅ‘járás-fetisiszták  minden bizonnyal nem túl nagy lelkesedéssel konstatálták, hogy zalai irányából bizony vihar várható. Igaz, csak késÅ‘bb, estefelé, addig is muszáj belehúzni.

A strand ismételten népszerű volt a nap folyamán, meg is telt szinte a délelőtti órákban, ami érthető is volt, hiszen a kánikula ismét tiszteletét tette a helyszínen.

Még talán azt is meg lehet kockáztatni, hogy a szombat délelÅ‘tt, illetve kora délután volt a fesztivál ideje alatt a legmelegebb periódus – de ez maximálisan ösztökélte a tömegeket: például a strandröplabdánál szinte a strand nyitvatartási ideje alatt végig teltház volt, de persze a fűben, illetve fák alatt hűsölÅ‘ egyének is szép számmal mutatkoztak.

Miután megebédeltünk, visszatértünk a szigetre, kerestük is a programlehetÅ‘ségeket, amelyekbÅ‘l ugye hivatalosan nem sokat talál(t) az ember úgy délután háromig. Mivel 15:30-as kezdésre volt kiírva szokás szerint a Guitar Hero verseny a Red Bullnál, gondoltuk, ott kezdjük a délutánt, mivel Kiss Ádámék egyelÅ‘re nem akartak belecsapni a lecsóba a Port.hu-nál. NézgelÅ‘dtünk tehát GH ügyben, aztán visszameneteltünk Dumaszínházat nézni és hallgatni: jól tettük, bár a vélemény egybehangzóan az volt, hogy a heti fesztivál standup felhozatalából egyértelműen nem Ádám volt a legjobb. Azért szeretjük, és mosolygunk sokat, ha feltűnik egy színpadon.

Megnéztük mindezek után Esti Kornélt és a The Hated Tomorrow-t, majd a Kozelnél hűsítöttük magunkat – még. Nem tudtuk, hogy rövidesen leszakad az ég, bár látszódott némi szürkeség az égen. Ekkor úgy gondoltuk, hogy az elÅ‘zÅ‘ napon beszerzett kameránkkal betámadunk a strandra, és megörökítjük mozgóképeken is a vihar elÅ‘tti hangulatot, így visszaautóztunk a fÅ‘hadiszállásra, és belÅ‘ttük a szerkezetet. Egész jó schnittek születtek, igaz, érezhetÅ‘ volt a visszavonulás, hiszen jónéhányan mászkáltak hónuk alatt gumimatraccal, vállukon törölközÅ‘vel, jellemzÅ‘en a kijárat irányába.

Utána elsétáltunk a frissen épült Bajai Evezőscentrumhoz, ahol most, a rendezvény ideje alatt jutányos feltételekkel juthatott szálláslehetőséghez mindenki, aki esetleg a kempingezés adta gyönyöröket inkább feladta egy kis (nem is kicsi!) összkomfortért. Körülnéztünk itt is, és megállapítottuk, hogy a körülbelül 90%-os készenlét ellenére nagyon pofás kis helyszín, és tökéletes teret adhat a közeljövőben minden célirányos rendezvény számára. Hivatalos nyitás augusztus elsején, a Budapest-Baja regatta apropójából: Európa egyedülálló, leghosszabb evezősversenyének ad otthont a létesítmény.

Backstage területen támadtunk vissza a sűrűjébe, és ekkor üvöltő szél kíséretében elkezdett cseperegni az eső. Az összes road, színpadmester fejveszte rohangált különböző méretű takarófóliákkal, védték, ami védhető, mindent, ami letakarható. Közben rendületlenül működtek a színpadok, bár Pazaurek Piroska, a rendezvény sajtófőnöke kiadta a sajtóközleményt, miszerint ha igazán viharosra fordul az idő, akkor le kell fújni bizonyos koncerteket, illetve rendezvényeket.
Ez persze érthető is, de hála az égnek, ilyesmire nem került sor: Baját valahogy a nagy égszakadás elkerülte, mint írtam feljebb, megmaradt a csepergő eső-szinten a helyzet, illetve egyszer-kétszer zendített csak rá nagyobb elánnal.

Kilenc után kicsit csillapodtak a kedélyek, így visszatértünk, ezúttal ismét a Red Bullhoz, ahol épp a Goulasch Exotica versenyzett a Beatrice zenekarral. Feró megfáradtan üvöltötte végig a már jópár éve ugyanaz és unalomig döngetett Nyolc óra munka, nyolc óra pihenést, na meg a Boldog szép napokat, ezzel szemben a számomra eddig nem ismert gulyások messzemenően lehengerelték ízlésvilágomat, és ezáltal egyértelművé is tették, ki a tuti nyerő ebben a párbajban.

És végül elérkezett az est, illetve a fesztivál, Omega után a második nagy durranásának beígért Tankcsapda koncert. Lukács Laci és csapata kitett magáért, színvonalas produkciót nyújtottak (sajnos a koncert elé beszervezett sajtótájékoztatóról picit késÅ‘n érkezett a sajtósms, úgyhogy nem tudtunk ott lenni rajta), szokás szerint minden jelentÅ‘sebb zúzós, ám tartalmi mondanivalóval is rendelkezÅ‘ dalukat elÅ‘adták a közönség nem kis áhítatára.

Laci a végére berekedt, a nézÅ‘k tomboltak, ám a  létszámrekordot ezúttal nem sikerült megdönteni. Nyilván ez alapvetÅ‘en az idÅ‘járás változásának tudható be.

Mindent egybevetve: jól sikerült az idei EFOTT, tartalmas, színes, szórakoztató és egyedülálló volt, az elvárásoknak megfelelÅ‘en, bár megkockáztatom, hogy felülmúlta azt. JövÅ‘re – mint olvashattátok elÅ‘zÅ‘ beszámolóinkban – Pécs ad otthont a fesztiválnak, és hasonlóan a bajaihoz, színvonalas eseménynaptárral készülÅ‘dik a szervezÅ‘csapat. Megnézzük, és tudósítunk szintén, ezt garantálhatjuk.

EFOTT, jövőre veled, (nem) ugyanitt!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)