Hirdetés

Egészen abszurd módon folyik a meztelenkedés Twitchen, és ez mindenki számára a lehető legrosszabb

|

Óriási bénázás övezi a Twitch változó szigorát, miközben a platform identitása végleg közröhej tárgya lesz.

Hirdetés

Néhányan talán még emlékeznek rá, hogy a Twitch eredetileg egy elsősorban videojátékos streaming platformnak indult és csak később jelentek meg rajta egyéb, nem gaming tartalmak. Ezek először teljesen ártalmatlan dolgok voltak, néhányan szerették volna a hobbijukat streamelni, rajzolni, barkácsolni, live chatelni, de idővel egyre több felhasználó volt, aki háttérbe szorította a tartalmat, hogy az idomait kivillantva jusson előre a nézettségi versenyben. A közönség pedig - bár hangosan szereti hirdetni ellenkezőjét - a nagy tömegeket nézve pontosan olyan ösztönlény, amilyennek nézik.

A Twitch üzemeltetői alapvetően szigorú szabályokat fektettek le a meztelenséget illetően, de már évek óta küzdenek azokkal, akik minden lehetséges trükköt bevetve próbálják kerülgetni a szabályokat, amire ők többnyire csak újabb szabályokkal vagy precízebb megfogalmazással tudnak reagálni. Ebből aztán egyre abszurdabb status quo lesz rendszerint.

Az elmúlt hetekben újabb fordulatot vett ez a "harc", ugyanis megjelent a magamutogató streamerek egy újabb hulláma, akik megtalálták a módját annak, hogy félmeztelenül is streamelhessenek a szabályok keretein belül.

Hirdetés

Sokan azt remélték, hogy a Twitch ismét reagál majd a helyzetre, de a szolgáltató szembefordulva a várakozásokkal nem szigorított, hanem lazított a szabályzatán és bevezette a "művészi meztelenség" fogalmát annak érdekében, hogy keretet adjon az ilyesfajta streameknek.

Ez sokaknak átlépte az ingerküszöbét, így végül a Twitch gyakorlatilag azonnal visszafordította az új szabályok egy részét, de ekkor már késő volt és

már útjára is indult a legújabb trend, amelynek keretében a streamerek elkezdték fekete sávokkal kitakarni saját testük kényesebb részeit.

A trend indulása óta több alkalommal is kiderült, hogy ezek a streamek tartalmaznak némi szemfényvesztést:  Magpie, a trend népszerűsítője később elismerte, hogy igazából ruhában van a kamerán kívül, illetve Firedancer (a címképen látható hölgy) cenzúrájában is volt egy baki, ami felfedte, hogy végig melltartó volt a képre tett fekete sáv alatt. Vagyis ment a hülyítés újra és újra a nézettség maximalizálásának érdekében.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Ez a stratégia fontos, mert akiről kiderül, hogy nem csal, az kockáztatja a bevételi forrását: Amouranth híres arról, hogy állandó jelleggel pengeélen táncol, legutóbbi streamjét követően pedig több felhasználó azt állítja, hogy egy pillanatra kilátszott a cenzúra alól.

Ugyanakkor kérdéses, hogy egy ban mennyit számítana hosszú távon, hiszen Amouranth is rendszeresen kiesik a Twitch körforgásából, de jellemzően mindig ott folytatja, ahol abbahagyta, így sokan azt követelik, hogy a szolgáltató osztogasson végleges bant azoknak, akik így kerülgetik a rendszert. 

Akik a szigorítás mellett vannak, azok jellemzően a kiskorú nézők védelmében várják el az ilyesfajta intézkedéseket, viszont vannak, akik szerint ez ilyen formában nem sokat ér, hiszen a meztelenkedés nélkül is épp elég olyan stream van, ami nem gyerekeknek való témákkal foglalkozik (mint pl. szerencsejáték vagy alkohol), amiket ezen logika mentén szintén tiltani kellene.

A Twitch mindenkinek meg akar felelni, és persze pénzt is akar keresni, ez pedig ritkán hozható egyensúlyba. Van egy tippünk, hogy a végén a pénz nyer majd, de ez csak amolyan cinikus feltételezés.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)