Hirdetés

Egy áruház figyelmeztette vásárlóit, hogy óvatosan válasszanak konzolt

|

Az ok nyilvánvalóan az Actision Blizzard felvásárlása.

Hirdetés

Minden idők egyik legnagyobb akvizícióját hajtja végre éppen a Microsoft, miután bejelentette, hogy 68,7 milliárd dollárt fizetett a teljes Activision Blizzardért, annak minden stúdiójával és brandjével együtt. Igen, beleértve a Call of Duty franchise-t is, amely minden évben a toplisták élén van, és amely minden bizonnyal az üzlet véglegesedése után már a Microsoftnak fogja nyomtatni a pénzt.

Csakhogy sok PlayStation-tulaj aggódik amiatt, hogy a konzolján nem fogja tudni az új Call of Duty epizódokat megvásárolni, hiszen a ZeniMax felvásárlása után a Bethesda egyes címei is Microsoft-exkluzívok lettek (lásd Starfield). Bár Phil Spencer közleménye alapján a játékosoknak nem feltétlenül kell aggódniuk, de a Bloomberg újságírója, Jason Schreier szerint csak a következő három CoD fog mindenképpen megjelenni a Sony masináira is, azután jöhet el az exkluzivitás korszaka. 

Hirdetés

A bizonytalanság érzését növeli az a fotó is, amit a VGC szerint egy francia szupermarketben, a Magyarországról pár éve kivonult Corában láthattak azok a vásárlók, akik a PlayStation konzolokat tartalmazó polcok felé vették az irányt. Itt ugyanis egy felhívás értesítette őket arról, hogy a Microsoft lett a Call of Duty-t kiadó Activision Blizzard tulajdonosa, szóval gondosan válasszák meg, hogy milyen konzolt vesznek.

A Cora mintegy hatvan üzlettel rendelkezik Franciaországban, és további hússzal Romániában, Belgiumban és Luxemburgban, de az még nem derült ki, hogy a figyelmeztetés minden régióban kikerült-e, vagy csupán egyetlen áruház magánakciójáról van szó. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)