Hirdetés

Egy egész sereget szereltek fel Darth Vader páncéljával, mindhiába

|

A híres páncél továbbfejlesztett változatait műtötte rá kísérleti alanyaira az Uralkodó őrült tudósa, amíg Vader közbe nem lépett.

Hirdetés

Mindenki ismeri Darth Vader páncélját, a legkeményebb Star Wars-rajongók pedig azt is tudják, hogy nem véletlenül néz ki úgy, ahogy. Nem csak az volt a célja ugyanis, hogy életben tartsa a Mustafaron megcsonkolt és szénné égett Anakint és hogy megijessze viselője ellenfeleit: olyan stílusban készült, mint amilyen páncélokat a nyers erővel harcoló régi sith lovagok hordtak még Darth Bane előtt.

A híres páncélt gondolták tovább most a Darth Vader című képregény alkotói, Kieron Gillen és Salvador Larroca. A huszadik számban elhangzik egy beszélgetés az Uralkodó és Vader között; előbbi elmeséli neki, hogy a ruhán és a kibernetikus felszerelésen dolgozó orvos, Cylo az életmentő beavatkozáson kívül is foglalkozott a projekttel.

Hirdetés

Az Uralkodó megbízására ugyanis továbbfejlesztette a páncélban található gépeket, ezzel pedig nem Erő-érzékeny kísérleti alanyokat is megállíthatatlan gyilkológépekké műtött, akik mind megkaptán Vader páncélját, vagyis ahhoz hasonlító védőöltözeteket.

Azért volt erre szükség, mert a Palpatine nem volt biztos benne, hogy Vader életben marad és ereje teljében lesz-e a műtét után, neki pedig szüksége volt egy végrehajtóra. Vader végül nem csak túlélte a beavatkozást: ő lett az univerzum egyik legerősebb sith nagyura. Miután tudomást szerzett a kísérletekről, le is számolt az időközben megőrült Cylóval és torz teremtményeivel, akik fejlettebb kibernetikával rendelkeztek ugyan, az Erőhöz - pláne a sötét oldalához - nem volt közük.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A képregény erről szóló oldalait itt és itt nézhetitek meg; már csak azért is érdekesek, mert Vader itt nyíltan ellentmond a feljebbvalójának, és a fejéhez vágja, hogy hibát követett el. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)