Hirdetés

Egy év a hűvösön játékhamisításért

|

Egy év börtönt kapott az az angol férfi, akit hamisított videójátékok árusításával csíptek nyakon Hull városának piacán

Hirdetés

Néha felmerül bennem az a kérdés, hogy mi történne itthon akkor, ha olyan büntetőjogi és intézményi háttér épült volna ki a videójáték kalózkodás felszámolására, mint ami már évek óta működik az Egyesült Királyságban? Vajon mennyien ütnék meg a bokájukat és vajon eljutunk-e oda valaha, hogy hasonló hozadékokkal kelljen számolnia annak, aki warezra adja a fejét? A törvény ottani keze, a rendőség és az Entertainment and Leisure Software Publishers Association (ELPSA) legújabb áldozata Paul Richard Thornill, aki 12 hónapos börtönbüntetést kapott, amiért Hull városának piacán hamisított PS2, PSP, Xbox360, Wii és PC játékok kerültek elő, a mint árusként dolgozó Thornill standjánál. Az őrizetbe vétel után, a házkutatás során további 1500 másolt játékot, és számítógépének kompromittáló adatait foglalták le, valamint megfosztották a helyszínen nála talált 3000 Fontjától, a lakásán a sütőben megtalált 800 Fontjától és attól a további 2000 Fonttól, amit a nevelő anyjánál egy széfben tartott. Az eljárás során feltárt bűntények alapján a hatóságok szerint Thornill egymaga 44,000 Fontnyi (kb 15.3 millió Forint) kárt okozott a videójáték iparnak, most pedig egy évig lesz ideje gondolkodni szörnyű tettén. A mi szemünkben az ő esete azért lehet elítélendőbb, mivel nem a saját örömére, otthoni felhasználásra hanem nagyüzemben a piacra termelt, s így fellelhető némi különbség a pénz híján warezoló 10 éves Zolika és ezt megélhetésből művelők között, szerintem. Vagy nem? Szerintetek?

Csak biztonsági másolat bíró úr!

pirating-500.jpg
 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)