Hirdetés

Egy fejlesztő elkészítette az Aknakereső horrorváltozatát, egy jelentős csavarral

|

Spoiler: a The Infernal Masquerade nem aknákat vonultat fel.

Hirdetés

Az Aknakereső az egyik legnagyobb klasszikus, sokáig a Windows kirobbanthatatlan beépített játéka volt, és rengeteg feldolgozása született azóta, hogy az 1990-es években megjelent. 

Az egyik legőrültebb változat minden bizonnyal az, amit egy indie fejlesztő, az Aarre Entertainment mögött álló  Sebastian "aare" Laitila hozott ki a koncepcióból a The Infernal Masquerade névre keresztelt projekt képében. Az ötlet a 2022-es Haunted PS1 Halloween Game Jam során született, játéka a klasszikus Aknakeresőt keresztezi belső nézettel, letűnt korokat idéző 3D grafikával és gótikus vámpíros horroros témával, így született meg a végeredmény. 

Hirdetés

A The Infernal Masquerade egy 19. századi álarcosbálon játszódik, mi pedig egy vámpírvadászt irányítunk. Értelemszerűen itt nem zászlókat pakolgatunk le és a robbanást igyekszünk elkerülni, hanem a vendégek maszkja alá kukkantunk be és rózsákat tűzünk a gyanús alakokra, akik vérszívók lehetnek. Szerencsére a hangzatos nevekkel ellátott vendégek annyival segítik a dolgunkat, hogy elárulják, mennyi vámpír áll a közelükben, szóval ezúttal sem leszünk teljesen vakon.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az eredeti Aknakereső egyre fokozódó feszültségét hátborzongató hangulat egészíti ki, ezt pedig bárki kipróbálhatja ingyen az itch.io honlapon keresztül

A fejlesztő azonban dolgozik a játék egy komolyabb változatán is, amely Steamen fog megjelenni, ez már a PS2-es korszakhoz illeszkedve tobábbfejlesztett grafikával, valamint a gyors vámpírleleplezést jutalmazó új rendszerrekkel fog rendelkezni, de egyelőre nem tudni, hogy mikor jön. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)