Hirdetés

Egy fontos tekintetben komoly visszalépés lesz az új Forza Motorsport

|

A Turn 10 Studios kénytelen volt áldozatot hozni, hogy a játék belátható időn belül elkészülhessen.

Hirdetés

A Forza-széria veteránjai még jól emlékezhetnek, hogy az Xbox One-generációt beindító Forza Motorsport 5 technikai fejlődéséért cserébe egy olyan játékot kaptunk, amely csak az Xbox 360-as előd tartalmának töredékét kínálta, mivel a grafikára és a fizikára rágyúró Turn 10 Studios az autók és a pályák számát is alaposan megnyirbálta.

Ha ez a veszély egyelőre nem is fenyeget az októberben rajtoló, rebootolt Forza Motorsport esetében, sajnos itt is lesznek olyan dolgok, amelyektől el kell búcsúznunk.

Hirdetés

Ezt maga a Turn 10 kreatív igazgatója, Chris Esaki erősítette meg a csapat aktuális havi Forza-streamében. Ahogy a műsorból kiderült, az új Forza három területen is szegényebb lesz a 2017-es Forza Motosport 7-nél: nem versenyezhetünk MI ellen az ún. featured multiplayer futamokon, ugyanitt nem lesz lehetőség a spectator-mód használatára, valamint kimarad az osztott képernyős versenyzés lehetősége is.

Ami az első kettőt illeti, ezek Esaki szavai alapján később sem fognak bekerülni a repertoárba, mivel a játékmenet érdekében döntött így a csapat. A fejlesztők egyrészt szeretnék elkerülni, hogy az MI baleseteket okozzon, lerontva a játékosok biztonsági értékelését, valamint azt, hogy egyesek a spectator mód, vagyis a puszta nézelődés miatt foglalják a helyet a mezőnyben.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ami viszont a legfájóbb pontot, a split screen elvesztését illeti, a kreatív igazgató itt a renderelésért felelős motorban végrehajtott fejlesztésekkel magyarázza a népszerű funkció kivágását. A játékot hajtó új technológia jelentősen megnehezítette a közkedvelt osztott képernyő implementálását, ezért az "a rajt idején" biztosan nem lesz benne a játékban. A jó hír tehát, hogy a megfogalmazás alapján van rá remény, hogy egyszer azért mégis versenyezhetünk egymás ellen ugyanazon a tévén.

A Forza Motorsport jelen állás szerint október 10-én érkezik Xbox Series X és S konzolokra, valamint PC-re, és Microsoft-exkluzív lévén az első naptól elérhető lesz a Game Pass szolgáltatásban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)