Hirdetés

Egy ikonikus filmes franchise-on alapuló horrorjáték lehet készülőben

|

Ráadásul nagyon úgy néz ki, hogy egy a műfajban már igen tapasztalt stúdió kezeskedhet felette.

Hirdetés

Reneszánszukat élik mostanában a horror játékok: nemrégiben jelent meg például a Texas-i láncfűrészes franchise-on alapuló túlélő kaland, de idén kaptuk még meg a Dead Space és a Resident Evil 4 felújított változatát is, emellett itt volt még az Amnesia: The Bunker, és akkor az október még nem is került terítékre, ahol az Alan Wake II mellett még az Alone in the Dark is tiszteletét tette volna, ha a fejlesztők nem döntenek a halasztás mellett. Ezeken felül mindenképp említést érdemel a tavaly belengetett Silent Hill 2 remake is, és minden bizonnyal az a tucatnyi készülőben lévő cím, amiről eddig még semmit nem hallottunk.

Nem csoda tehát, a szemfüles stúdiók folyamatosan kémlelik a terepet, hogy nem-e akad még egy-két eddig kiaknázatlan terület, illetve franchise, amire lecsaphatnának. Nagy potenciál rejlik ezekben főleg azért, mert az íróknak és a fejlesztőknek sem kell különösebben bajlódniuk az univerzumépítéssel, ami hatalmas plusz, hiszen gyakran még a stabil alapok mellet is beletörik a stúdiók bicskája a munkálatokba. Most azonban nagyon úgy néz ki, hogy következőként az ikonikus Sikoly széria kerül terítékre, méghozzá egy a műfajban már meglehetősen tapasztalt stúdió kezei alatt formálódhat a rettegés.

Hirdetés

A "The Tipster" névre keresztelt bennfentes a Twitter/X felületén osztott meg néhány olyan információt, melyek láttán egyből felcsillant a horror rajongók szeme. A szivárogtató azt állítja, hogy még májusban kapta az infót, miszerint készülőben van egy, a Sikoly franchise-on alapuló horror játék. Egy ennél is izgalmasabb adalék pedig az, hogy bár erről akkor pontosan nem értesült, de úgy gondolja, jó esély van arra, hogy a Supermassive Games kezeskedik a projekt fellett. Ez mindenképp bizakodásra adhat okot, hiszen a stúdiónak köszönhetjük mind az Until Dawn, a The Quarry, illetve a The Dark Pictures Anthology játékokat is.

Amennyiben valóban a Supermassive gondozásában készül a Scream játék akkor könnyen lehet, hogy a stúdió szakít a már jól bejáratott, de mostanra kissé megfásult aszimmetrikus játékmenettel, míg a legtöbben abban reménykednek, hogy egy az Until Dawnhoz hasonló, izgalmas, feszült és csavaros élményben lehet majd részük a film-szerű kaland során.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)