Hirdetés

Egy kalóz elvesztette mindenét

|

Aki nagyban játszik az illegális szoftverek asztalán, az nagyot bukhat.

Hirdetés

Nem csak egy félrenyomott rövid telefonos üzenet, hanem egy kóbor email is rengeteg galibát tud okozni. Főleg, ha a tulajdonosának szép vastag vaj van a füle mögött.

Egy ilyen levélnek köszönheti az Amerikában élő - mostantól ülő - Qiang „Michael" Bi, hogy két és fél évre rács mögé dugják. Az árulkodó üzenetre - melyben törvénytelen ügyleteiről jegyzett fel dolgokat - Bi munkáltatója talált rá, aki azonnal értesítette a hatóságokat. A csalással, szerzői jogok megsértésével és személyazonosság-lopással elítélt rosszfiú házában több tucat sokszorosításra alkalmas eszközt, nyomtatót és sok ezer másolt lemezt találtak. A nagypályás kalóz 2005 és 2009 között több mint 35.000 példányban hamisított szoftvereket, amiket az eBayen és az Amazonon árusított - darabját 10 dolcsiért. Az ezzel okozott kár értéke meghaladja a 700.000 dollárt.

Az üzlet - amíg tartott - szépen hozott a konyhára. Ám most a számláján lévő 367,669 dollárt, a kocsiját, a házát, az elektronikai berendezéseit és a sokszorosításhoz használt felszerelését mind-mind bebukta. Most jócskán lesz ideje eltöprengeni azon, hogy mit is csinált...

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)