Hirdetés

Egy megtörtént háborút dolgozhat fel a 2024-es Call of Duty

|

Újabb forrás erősítette meg, hogy történelmi alapokra helyezik a Treyarch következő játékát.

Hirdetés

Valószínűleg egyetlen franchise sem kapott még akkora médiafigyelmet a videojátékok fél évszázados története során, mint a Call of Duty. A mögötte álló kiadó, az Activision Blizzard felvásárlására tett kísérlet a Microsoft részéről számtalan akadályba ütközött eddig, s bár néhányat már leküzdöttek a redmondiak, semmi sem garantálja, hogy véghez is tudják vinni szándékukat.

Miközben az ügylet sikerében érdekelt és ellenérdekelt felek jogi csatározást és nyilatkozatháborút folytatnak, a franchise felett bábáskodó stúdiók változatlanul kalapálják a rájuk bízott játékokat. Tavaly az Infinity Ward szállította le a Raven Software segítségével a Call of Duty Modern Warfare II-t és a Call of Duty Warzone 2.0-t, idén pedig bár eredetileg arról volt szó, hogy szünetet iktatnak be, a Modern Warfare III érkezésére számíthatunk. A bejelentés előtt álló lövöldéért azonban nem a Treyarch felel, mint a már többször felborult sorminta alapján kellene, hanem az a Sledgehammer Games, amelyet a 2022-es Call of Duty Vanguard kudarcáért is okolhatunk.

Hirdetés

2024-ben érkezik tehát csak a Treyarch lövöldéje, amely korábbi szivárgások alapján a Black Ops Cold War folytatása lesz, és várhatóan az 1990 és 1991 között zajlott öbölháborúban játszódik. Ezt egészítette ki még áprilisban a Twitteren Modern Warfare II Informer becenéven ismert bennfentes azzal, hogy 6v6-os multit terveznek hozzá, a TTK a Black Ops 4-re hajaz, a tactial sprint vagy más néven szupersprint néhány másodpercig tart csupán, valamint a becsúszás is kivitelezhető manőver.

A minap pedig az imént leírtakat megerősítette a CoD_Perseus néven tevékeny szivárogtató. A szavainak némi hitelességet kölcsönöz, hogy júniusban ő tette közzétette az első képeket a Modern Warfare III multijából, amelyeket azóta töröltek.

Az Activision egyelőre hallgat a 2024-es részt illetően, ám ez nem meglepő, hiszen még az idei Call of Duty leleplezése sem történt meg.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)