Hirdetés

Egy nap kellett a feltöréshez

|

A BtCB álnéven dolgozó hacker egy nap alatt törte fel a HD DVD és Blu-ray lemezekhez készített új másolásvédelemet, az Advanced Access Content System-et, ezzel igencsak megrendítve a filmipar dolgozóit.

Hirdetés

A magát BtCB-nek hívó hacker új dekódoló kulcsot tett közzé az AACS-hez (Advanced Access Content System) a Freedom of Tinker (kb. a Szöszmötölés Szabadsága) weboldalon, mindössze egyetlen nappal azután, hogy az AACS LA (AACS Licensing Authority) kibocsátotta az új kódoló kulcsot. Igazán mókás, hogy az oldalon egy 128-bites kulcsot közölnek, amellyel dekódolható az ott közzétett haiku - az "csupán a véletlen műve", hogy a 128-bites kulcs nyitja a nagy felbontású videókat hordozó kéklézeres lemezek titkosítását.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)