Hirdetés

Egy rajongó néhány óra alatt helyretette a Metal Gear Solid gyűjtemény elbaltázott felbontását

|

A Metal Gear Solid rajongótáborát annyira meggyötörte már a Konami, hogy már fel se háborodnak az újrakeverés problémáin. Inkább csak megoldják maguknak.

Hirdetés

Hogy mi történt a Konami irodáiban, amikor összerakták a METAL GEAR SOLID - Master Collection újrakevert darabjait, azt elképzelni sem tudjuk. Kiderült ugyanis, hogy a vadonatúj csodacsomag egyes részei (pontosabban az MGS 2 és a 3) bizony 720p-ben renderelik ki a modelleket PC-n.

Ennek eredménye, hogy iszonyatosan zavaros képet kapunk 1440 vagy 4K képernyőkön. A 3D-s elemek felskálázása nem egy bonyolult művészet, amit egy modder be is bizonyított néhány óra alatt.

Hirdetés

Sergeanur összedobott egy pontosan 64,5 kilobyte-os csomagot, ami egy pillanat alatt megoldja a skálázási gondot. A telepítés után a Metal Gear Solid 2 és 3 minden gond nélkül képessé válik 4K-s textúrák kirenderelésére, és míg egyes fórumozók felhívták a figyelmet a UI esetleges hibáira, a PC Gamer Wes Fenlonja semmi ilyesmibe nem futott bele a (bevallottan rövid) próbaköre során.

A látványbeli előrelépés ugyanakkor hatalmas:

A felskálázásnak egyébként lehetnek kellemetlen mellékhatásai. Egyes vizuális effektek eltörhetnek az emelt felbontás miatt, de az ilyen problémákat elvileg a Konami orvosolta a 2011-es HD Collectionnel, az új gyűjtemény pedig arra a verzióra épül. Remélhetőleg nem lesz gond a moddal, de ha igen, akkor a közösség valószínűleg azt is hamar megoldja majd.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)