Hirdetés

Egy régi beidegződést akar kiirtani a Sony a PlayStation 5-tel

|

El tudjuk képzelni, hogy a japán gamerek közül nem mindenki lesz boldog az új gombkiosztás miatt.

Hirdetés

A Sony konzoloknál szép hagyomány, hogy míg nálunk az X gomb felel meg az okénak és a körrel lehet visszalépni, addig Japánban ez fordítva van (nálunk minden Nintendo tulajdonos pontosan tudja, mennyire könnyű emiatt félrenyomni rendszeresen a japán szokások miatt).

A PlayStation 5-tel a videojáték óriás szeretne minden téren a globalizáció felé hajlani, így ezt a régi megoldást is eltörlik: mindenhol az X lesz az oké gomb, bárhonnan is származzék a konzolunk.

Hirdetés

A Netolabo szerint a Sony egy közleményben azt is hozzátette, hogy a felhasználóknak nem lesz lehetőségük megváltoztatni a gombkiosztást. A PlayStation elnöke, Jim Ryan tavaly kihangsúlyozta, hogy mennyire megkönnyíti majd a munkájukat az, hogy egységesítenek mindent, és nem kell regionális eltérések miatt újra és újra ugyanazokat a tárgyalásokat lefolytatni.

Ugyan ez valószínűleg nagyban megkönnyíti majd a színfalak mögött dolgozók életét, el tudjuk képzelni, hogy japán gamer testvéreink nem lesznek maradéktalanul boldogok ezzel a gombcserével.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)