Hirdetés

Egy Twitch streamer látszólag villát tett egy kenyérpirítóba, tiltották is azonnal

|

Boggles1 jó viccnek szánta a dolgot, de a Twitch nem értékelte a poént.

Hirdetés

A tartalomgyártók gyakran hajlamosak elfelejteni, hogy a kialakított közösségükért felelősséggel tartoznak. Most nem olyan bagatell dolgokra gondolunk, mint hogy szabad-e káromkodniuk és hasonlók, hanem arra, hogy a nézettség érdekében ne tegyenek olyanokat, amik hatására a követőik kárt tehetnek magukban. Rengeteg idióta kihívásból fakadó baleset bizonyítja, hogy ez komoly veszélyforrás, mégis rendszeresen előfordul, és a folyamatosan változó szabályok sem segítenek. 

A Twitch például az elmúlt hetekben a meztelen tartalmakon keresztül bemutatta, hogy milyen gyorsan változik tud változni a helyzet: amiért az egyik nap még nem büntettek, azért másnap már ment a ban, és így tovább. Nem kell félteni tehát a platform illetékeseit sem, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy nem véletlenül hoznak szabályokat, és nem mindegyik megkérdőjelezhető.

Hirdetés

Nemrég egy streamer, bizonyos Boggles1 közzétett egy videót, amelyen látszólag villát dugott egy működő kenyérpirítóba, ami felrobbant. Állítólag a videó erősen manipulált volt és Boggles1 nem volt ténylegesen veszélyben, de a Twitch nem veszi félvállról az ilyesmit, pont azért, hogy ne legyen belőle vírusvideó, és ne akarják mások megismételni a dolgot. A videós 30 napos tiltást kapott "önkárosításért" és elmondása szerint hiába fellebbezett a döntés ellen, elutasították a kérését. 

Azt hihetnénk, hogy a srác tanult a figyelmeztetésből, hiszen az incidens után Twitteren/X-en azt állította, hogy hiba volt, amit tett, de valójában nem így történt. Inkább átugrott a Kickre, és fokozta a tétet: ott egy olyan videót posztolt, ahol két villát rakott két különböző kenyérpirítóba, mondván biztosan kioltják egymást. Azóta már olyan anyagja is volt, amiben ugyanezt csinálja, de közben a nagymamájával telefonál, szóval folytatja a felelőtlenség kimaxolását, és ezzel részese lett egy nagyobb problémának is, ugyanis egy másik Kick-streamer, GooselsLoose szintén töltött fel kenyérpirítóba dugós videót, amit "toaster challenge"-nek nevezett el. Pont ettől tartott a Twitch is. 

A biztonság kedvéért megkérünk mindenkit, hogy VÉLETLENÜL se próbálkozzon ilyennel!

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)