Hirdetés

Egyedi kontrollert kapott a fogyatékkal élő játékos

|

Egy szívhezszóló történet rázta fel az internetet, amely újra bizonyítja, hogy a játék élménye bizony mindenkié.

Hirdetés

Peter Byrne hatalmas gamer, azonban egy gyermekkori betegség következtében cerebrális parézisben szenved, emiatt pedig nem feltétlen tudja olyan effektíven használni a kontrollert, mint az átlag játékos. A problémát a Dualshock 4-en található touchpad okozza, amit rendszeresen megnyom véletlenül, ez pedig elég sok kellemetlenséget tud okozni játék közben.

Peter írt is egy levelet a Sony-nak, bízva abban, hogy valahogy tudnak segíteni a problémáján, és bár a legtöbb esetben a süllyesztőben végezte volna a levél, ezúttal valaki olyan kezébe került, aki valóban segíteni szeretett volna. Alex Nawabi a PlayStation K&F részlegén dolgozik, így ért valamelyest a kontrollerekhez. Gyorsan szét is kapott három Dualshock 4-et, amelyekből több mint 10 óra alatt sikerült építeni egy olyat, amiben a touchpad helyett a kontroller aljára épített gombbal érhetőek el a funkciók.

Az átalakítás miatt természetesen a garancia ugrott, így biztos ami biztos Alex szeretne egy második kontrollert is építen, de előbb megvárja Peter visszajelzéseit az első változattal kapcsolatban. Szinte biztos, hogy ha Alex nem veszi a saját kezébe a dolgokat, akkor az egész kérés elveszett volna az éterben. Vannak még csodák.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)