Hirdetés

Egyes országokban már korlátozza az Xbox, hogy meddig lehet előfizetni a Game Passra

|

A Microsoft tart a visszaélésektől, ezért drasztikus lépésre szánta el magát.

Hirdetés

Jelenleg a játékipar egyik legjobb ajánlata az Xbox Game Pass, amellyel nemcsak olcsón férhetünk hozzá egy rakás videojátékhoz, de PC-n, konzolon és felhőn keresztül egyaránt élvezhetjük őket. A szolgáltatás havonta bővül új címekkel (igaz, távoznak is néha), áprilisban például többek között a LEGO 2K Drive, a Botany Manor és a Shadow of the Tomb Raider Definitive Edition került be eddig. 

Idén negyven alkotás fog már biztosan csatlakozni a meglévő felhozatalhoz, mindegyik már a megjelenése napján, és ne feledjük el, hogy az Activision-Blizzard felvásárlása után a Diablo IV csak az első játék volt a vállalat széles kínálatából, ami a Game Passhoz csatlakozott. 

A februári adatok alapján már több mint 34 millió előfizetőnél jár a szolgáltatás, de a jól ismert elemző, Michael Pachter meggyőződése szerint 10 éven belül netflixi magasságokba fog törni a Game Pass, vagyis a 200 millió főt is meg fogja haladni az előfizetők száma. 

Hirdetés

Minden bizonnyal annak érdekében, hogy ez így is maradjon, a Microsoft korlátozza az Xbox Game Pass előfizetés meghosszabbítását bizonyos országokban, hogy ezzel elrettentse a játékosokat attól, hogy halmozzák az olcsón vásárolt kódokat. Eddig digitális kódok és ajándékkártyák használatával ugyanis legfeljebb 36 hónapra lehetett kiterjeszteni az előfizetés hosszát, néhány ország esetében azonban korlátozzák ezt 13 hónapra, mivel ott alacsonyabbak az előfizetés költségei.

A Game Pass Core-ra, valamint a konzolos és a PC-s Game Pass csomagokra vonatkozik ez a limit, az Ultimate-re nem, és egyelőre Argentína, Brazília, Chile, Kolumbia, Mexikó, Szingapúr, Tajvan és Törökország érintettek. Az EA Play esetében szintén él a 36 hónapos limit, kivéve Argentínában és Törökországban, ahol 13 hónap lett az új korlát. 

Az Xbox-Now rávilágított, hogy az árkülönbségek - ami miatt a Microsoft meglépte ezt - mennyire jelentősek az egyes országok között: például míg a Game Pass Core alapból havonta 9,99 dollárba kerül, az Egyesült Királyságban 8,78 dollárnak, Argentínában 4,97 dollárnak, Törökországban pedig csak 4,92 dollárnak megfelelő összeget kell fizetni értük. Ez a változás tehát valószínűleg megakadályozza, hogy az ezeken az országokon kívül élő játékosok az előfizetésüket az alacsonyabb áron bővítsék. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)