Hirdetés

Egyetlen betű miatt akaszkodott össze a Rockstar anyavállalata a Remedy csapatával

|

Nagy balhé lehet az Alan Wake 2 fejlesztőinek logóváltásából.

Hirdetés

Azt mindenki tudja, hogy a Nintendónak van a legeredményesebb jogászcsapata, emulátorok, modok, nem hivatalos remakek, folytatások készítőinek sokasága tapasztalta ezt már meg. Amennyiben pedig sorrendet állítanánk fel a leggyakrabban pereskedő vagy perrel fenyegető cégekről a videojáték-iparban, akkor jó eséllyel a Rockstar Games, a 2K Games és a 2K Sports anyavállalata, vagyis a Take-Two Interactive nyakába akasztanák az ezüstérmet.

A Grand Theft Auto V bevételeiből kényelmesen eléldegélő kiadó ugyanis egy ideje már nemcsak moddereket vegzál előszeretettel, hanem ismert fejlesztőcsapatoknak is kész nekimenni. Még 2021-ben kényszerítette meghátrálásra az It Takes Two mögött álló Hazelight Studiost, újabban pedig a Remedy Entertainmentet vette célkeresztbe.

Hirdetés

Az Alan Wake 2-t tavaly októberben leszállító finn stúdió elkövette azt a hibát, hogy a közelmúltban logót cserélt (fennállása óta egyébként nem először), és a stilizált R, amelynek alternatív változata alatt a Remedy neve is olvasható, a Take-Two szerint túlságosan is hasonlít a Rockstar saját R logójára. Éppen ezért jogi úton megtámadta az Egyesült Királyságban a szóban forgó logó védjegyként történő bejegyzését - vette észre a Respawnfirst.

A történteket az teszi igazán pikánsság, hogy a két cég egyébként közvetett módon üzleti kapcsolatban áll egymással, mivel a Rockstar a Remedyt bízta meg azzal, hogy saját klasszikusainak, a Max Payne-nek és a Max Payne 2: The Fall of Max Payne-nek elkészítse a modern remake-jét. Érdeklődve várjuk, hogy sikerül-e egyezségre jutniuk, vagy elmérgesedik a helyzet.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)