Hirdetés

Egyetlen feltétellel készülhet el a Pillars of Eternity 3

|

Josh Sawyer, akit a Fallout: New Vegas és a Pentiment folytatásáról is kérdeztek, tényleg trilógiává bővítené a Pillars of Eternityt.

Hirdetés

Amikor a Baldur's Gate 3 végigjátszása után további kipróbálásra érdemes szerepjátékokról készült összeállításunkhoz gyűjtöttünk anyagot, belefutottunk egy tweetbe Josh Sawyer, az Obsidian Entertainment egyik vezető játéktervezője és írója részéről, aki a Larian minden várakozást felülmúló sikerjátékával összefüggésben azt írta, hogy bármelyik pillanatban jöhet a telefonhívás, miszerint az Xbox berendeli 120 millió dolláros büdzsével a Pillars of Eternity 3-at. Sawyer akkor csak tréfálkozott, de nem kizárt, hogy akarva-akaratlanul is elindított valamit, mivel a sajtó felkapta az említett tweetet, és bizony elő is került a téma a Touch Arcade-nek adott közelmúltbeli interjúja során.

Egyenesen nekiszegezték a kérdést, hogy ha nem kötné a kezét sem az idő, sem a költségvetés, továbbá a rendelkezésére állna egy álomcsapat, akkor a Pentiment 2-t, a Fallout: New Vegas 2-t, vagy esetleg a Pillars of Eternity 3-at készítené el legközelebb. Sawyer a tavalyi 2D-s kaland-szerepjáték utódját azonnal kizárta, mivel csak nemrég fejezték be az elsőt, ezért várna egy ideig a folytatással. Magával a játékkal egyébként nagyon elégedett.

Hirdetés

Ezen a ponton pedig a Fallout-rajongók fel fognak szisszenni, mivel kiderült, hogy a New Vegas helyett inkább a Pillars of Eternityvel futna még egy kört.

"Ha tényleg korlátlan büdzsém lenne, akkor azt hiszem, megpróbálkoznék a Pillars of Eternity 3-mal, mivel a Deadfire-é elég szűkös volt, és több embertől is hallottam, mennyiből készült a Baldurs's Gate 3. Nem fogok számokat mondani, de ha azt megkapnám, akkor biztos, hogy megcsinálnám a Pillars 3-at."

A szándék tehát megvan, és a redmondiak feltehetően tanultak abból a hibájukból, amikor csúnyán alábecsülték a Baldur's Gate 3-at. Ráadásul mivel Phil Spencer korábban úgy nyilatkozott, hogy az Xbox rá kíván gyúrni a szerepjátékokra, egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a pillanatnyilag bejelentett projekt nélkül álló Josh Sawyer kívánsága teljesüljön.

A Pillars of Eternity kedvelői egy belsőnézetes spin-off, a 2024-ben érkező Avowed révén kereshetik fel legközelebb Eora világát, de ezen és az egy hónapja megjelent Starfielden felül is készül még pár izgalmas szerepjátékkal a műfaj rajongóinak az Xbox: aki fantasyt keres, annak ott lesz még a Fable (Playground Games) és a The Elder Scrolls VI (Bethesda Game Studios), aki a sci-fit kedveli, annak a The Outer Worlds 2-t (Obsidian Entertainment) érdemes várnia, de a posztapokaliptikus kalandok kedvelőire és a steampunk-rajongókra is gondoltak a redmondiak alá tartozó stúdiók. Az előbbiek kedvéért készül a Fallout 5 (Bethesda Game Studios), az utóbbiak örömére pedig a Clockwork Revolution (inXile Entertainment).

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)