Hirdetés

Egyetlen nap alatt több mint 1300-zal nőtt az Xboxon elérhető játékok száma

|

Olyan megállapodást hozott tető alá a Microsoft, aminek sokan örülni fognak.

Hirdetés

Nemrég beszámoltunk egy kutatásról, mely arra jutott, hogy a régi játékoknak csak egészen kis hányadát lehet ma már megvásárolni, illetve modern operációs rendszereken futásra bírni, konzolon pedig még rosszabb a helyzet a visszafelé kompatibilitás korlátai miatt. A problémára megoldást jelenthetnek például az emulátorokat és a felhőtechnológiát ötvöző szolgáltatások.

Ilyen a '80-as, '90-es és 2000-es évek klasszikusaiból, ha úgy tetszik, retrójátékaiból több mint 1300-at összegyűjtő Antstream Arcade felhős játékplatform is, amely mostantól Xbox One-on és Xbox Series X|S-en is elérhető.

Hirdetés

Kétféle konstrukcióban kaphatunk hozzáférést olyan, eredetileg Sega Megadrive-ra, Super Nintendóra, Commodore 64-re, Atari gépekre és PlayStationre kiadott játékokhoz, mint a Joust, a Dig Dug, a Star Raiders, a Jumpman, a Missile Command, a Mortal Kombat, a Pac-Man, az Asteroids, az Eartworm Jim, a Looaded, az Indiana Jones Greatest Adventures, a Super Star Wars, a Double Dragon, a Dizzy, a Turbo Tomato, a Marble Madness a Street Fighter és az X-Men.  Egy évre 10 200 forint az előfizetés, de választhatjuk a Lifetime Passt is 33 400 forintért.

Fontos megjegyezni, hogy míg más platformokról, például windowsos PC-t, Macet, mobilt vagy tabletet használva jellemzően ingyen streamelhetők az Antsream Arcade katalógusában megtalálható címek az app telepítése után, Xboxon nem zavarják meg az élményt reklámok, vannak megszerezhető achievementek, lehet a felhőbe menteni, továbbá az online multinak és bajnokságoknak sincs akadálya.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)