Hirdetés

Egyikünk sem él elég sokáig, hogy a Baldur's Gate 3 összes lehetséges befejezését megismerje

|

Legalábbis saját erőből kizárt. Ellenben komoly közösségi projekt kerekedhet az összegyűjtésükből és katalogizálásukból.

Hirdetés

Ahogy közeledik a Baldur's Gate 3 premierje, egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a Larian nem ücsörgött tétlenül a babérjain a nagy sikerű Divinity: Original Sin II megjelenését követő hét évben, a stúdió munkatársai által gondosan adagolt információk hatására egy monumentális RPG képe rajzolódik ki, amely ha a helyszínek számában nem is, de más tekintetben abszolút fel tudja venni a versenyt a nem sokkal utána érkező Starfielddel. Ami a románcot és a szexet illeti, a belgák több opciót kínálnak, és bevállalósabbak is amerikai konkurensüknél, de nagyon úgy fest, hogy egy másik területen is győzelmet arattak, már most.

Nem feltétlenül törvényszerű, hogy a szerepjátékok többféle befejezést kapjanak, de a műfaj kedvelői általában hálásak azért, ha döntéseik következményei a végjátékra és a lezárásra is kihatnak. Magam is kíváncsi vagyok arra, hogy a finálét követően miként alakul társaim, szövetségeseim sorsa, mi lesz azokkal a közösségekkel, frakciókkal, amelyeket kisegítettem a szükség óráján, vagy amelyek ellen több tucat, netán több száz órán át küzdöttem. Nyilván minél több található ezekből a játékokban, annál változatosabb és számosabb variáció jöhet ki a végén.

Hirdetés

A Baldur's Gate 3 esetében ez a szám (nem elírás) 17 ezer, amit Chrystal Ding, a játék vezető társírója árult el a Fextralife-nak. Később ezt Michael Douse, a Larian kiadói szárnyának igazgatója is megerősítette a Twitteren.

Érdemes persze helyén kezelni a dolgot, mivel nincs az a fejlesztőstúdió a világon, amely ilyen sok, drámaian eltérő befejezést tudna készíteni, vagyis túlnyomórészt nüansznyi különbségekről lehet csak szó, de így is képtelenség annyit játszani a Baldur's Gate 3-mal, hogy mindegyik variációt megtapasztaljuk. Viszont nem lepődnénk meg azon, ha a játék köré szerveződő közösség elkezdené összegyűjteni a befejezéseket a megjelenést követő években.

A Baldur's Gate 3 augusztus 3-án rajtol el PC-n, a PlayStation 5-ös változat szeptember 6-án érkezik.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)