Hirdetés

Egyre biztosabb, hogy elkerüli a Starfield a PlayStation konzolokat

|

Sőt, bennfentesek azt is tudni vélik, hogy már idén megjelenik-e a Bethesda szerepjátéka.

Hirdetés

Függetlenül attól, hogy mit gondolunk a hosszú évek óta toldozott-foldozott Creation motorról (melynek alapjait az ősöreg Gamebryo szolgáltatta), igenis nagy dolog, hogy a Bethesda Game Studios új IP-n dolgozik, nem csak a The Elder Scrolls és Fallout epizódokat váltogatja. Emiatt vagyunk sokan kíváncsiak a Starfieldre, aminek létezésről először a 2018-as E3-on szereztünk tudomást, ám a stúdió már jóval hamarabb elkezdett dolgozni rajta.

Közvetlenül azután, hogy 2015-ben megjelent a Fallout 4, beindult az aktív fejlesztés, tehát bőven eltelt az új AAA kategóriás IP-k létrehozásához szükséges 4-5 év, ugyanakkor nem tudni, hogy mennyire hátráltatta a koronavírus a munkálatokat. Ezzel együtt is lehet alapja azoknak az újságíróknak és szivárogtatóknak köszönhető pletykáknak, amelyek 2021 végére teszik a megjelenést, ráadásul Microsoft-exkluzívként, ami azt jelenti, hogy kizárólag PC-n és Xbox konzolokon játszhatunk vele.

Hirdetés

Jeff Grubb, a VentureBeat gyakran jól értesült, ám olykor-olykor tévedni is hajlamos munkatársa a Twitteren már kész tényként kezelte az exkluzivitás kérdését, mi több, úgy fogalmazott, hogy ő maga is megerősítheti ez. Azaz úgy fest, jól okoskodtunk ebben a cikkben, amelyik azt taglalja, hogy a Microsoft tulajdonába került Bethesda játékai közül melyik jelenhet meg a Sony konzoljaira, és melyik nem.

Mindezek alapján a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy az idei E3-on trailer és gameplay videó kíséretében hivatalosan is bemutatkozik a Starfield, és rá néhány hónapra, tehát még az év vége előtt megjelenik. Nemsokára többet fogunk tudni, és vélhetően az sem lesz már többé nyitott kérdés, hogy Xbox One-on is elfut-e, vagy jelenlegi generációs élménynek szánja a Bethesda/Xbox Game Studios páros.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)