Hirdetés

Egyre több képzési lehetőség játékfejlesztőknek

|

Amerikában egyre több lehetőséget kapnak a játékfejlesztőnek készülő fiatalok.

Hirdetés

Érdekes tanulmány látott napvilágot az Entertainment Software Association jóvoltából: egyre több az olyan oktatási intézmények száma az Egyesült Államokban, ahol teret engednek a játéfejlesztés, és programozás iránt fogékony fiataloknak.

Szerepet kap a grafikai, a megjelenítésre fókuszáló szakirány, s természetesen magára a programozásra irányuló speciális szakképzések is népszerűek.

Eddig 254 olyan intézményt regisztráltak az USA-ban, ahol ilyen jellegű továbbtanulási lehetőségek vannak, ez a tavalyihoz képest 27 százalékos növekedést eredményezett. Kalifornia állam az első a képzeletbeli versenyben, itt 46 olyan intézmény hozzáférhető, ahol a feljebb említett szakirányt választhatják a nebulók.

Alapvetően a gyors növekedés a még gyorsabb és nagyobb igényeket hívatott kielégíteni, mivel sosem látott érdeklődés tapasztalható a számítógépes játékok fejlesztésének irányába.

Az amerikai háztartások közel háromnegyede rendelkezik számítógéppel és számítógépen játszható játékprogramokkal, ráadásul a számítógépek mellé konzol is társul a legtöbb esetben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)