Hirdetés

Egyre valószínűbb, hogy törölték a Star Wars: Knights Of the Old Republic remake-et

|

A Sony titokban nekilátott eltüntetni a legendás Star Wars: KotOR felújított változatának nyomait.

Hirdetés

Méhkasként bolydult fel a Star Wars-rajongók közössége, amikor 2021 szeptemberében kiderült, hogy a franchise történetének egyik legkiválóbb játéka, a Star Wars: Knights of the Old Republic teljesen megújulva tér vissza. A meglepetések sora még azzal folytatódott, hogy a Sony átmeneti exkluzivitást szerzett a konzolos változatra, a fejlesztést pedig az alapvetően portolásra szakosodott Aspyr csapatára bízták. Az utóbbi választás miatt sokan értetlenül vakarták a fejüket, ráadásul a tapasztalat hiányán felül az átírásra irányuló tervek kiszivárgása is aggodalomra adott okot.

A bejelentést követő hónapokban további nyugtalanító hírek érkeztek: megtudtuk, hogy hiába növelték meg az Asypr létszámát, a stúdió egyedül nem boldogult a feladattal, az általa összerakott demó finoman szólva nem győzte meg a fejlesztőket, ezért bevonták a nála jóval nagyobb és rutinosabb Saber Interactive-ot, mely később teljesen átvette a projektet.

Hirdetés

Mindez tavaly nyáron vált hivatalossá, azóta viszont hallgatásba burkolódzott az Embracer Group, az imént említett stúdiók tulajdonosa. Még a befektetőket sem tájékoztatta a remake állapotáról, a május végén kiadott pénzügyi jelentés is csupán annyit árult el, hogy továbbra a fejlesztés alatt álló projektek közé sorolják. Könnyen lehet azonban, hogy ez mostanra megváltozott, mivel szemfüles rajongók kiszúrták, hogy a Sony egy kivételével törölte a játékkal kapcsolatos tweeteket, valamint a saját csatornáján elrejtette a nyilvánosság elől a Star Wars: Knights of the Old Republic remake teaserét, a két évvel ezelőtti PlayStation Showcase bombameglepetését.

Ebből persze nem következik törvényszerűen, hogy kukában landolt a játék, de ha figyelembe vesszük, hogy az Embracer Group jelenleg a túlélésért küzd, és a költségek lefaragása érdekében hosszú évek óta először nem bővít és terjeszkedik, hanem leépít, senkit sem döbbentene meg, ha a nehézkesen haladó projekt is a veszteséglistán végezné.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)