Hirdetés

Elázott fejlesztők, Assassin's Creed túladagolás és Street Fighterező halak - mi történt a héten?

|

Megtudtuk, hogy a jó ügy érdekében bárki leönti magát jeges vízzel, hogy Pierce Brosnan nem tudja magát irányítani, és hogy fejlesztőnek lenni tulajdonképpen jó. Jött egy új Assassin's Creed játék is.

Hirdetés

HP GameStar Online főszerkesztő úrnak, a szerkesztőség legdallamosabban zengő hangú tagjának, és ha mondhatom ezt, drága barátomnak támadt egy olyan zseniális ötlete, hogy ezen a héten rám bízza a heti összefoglaló összeállítását, ami azért nagyon szuper dolog, mert akár én magam is kérdezhetném, hogy mi történt a héten. A nyáron először sikerült pár napot többé-kevésbé munkamentesen eltöltenem (de a No Man's Sky teljes megismeréséhez ez sem lenne elég, amúgy), és ez idő alatt csak elvétve kacsintgattam a GSO felé, úgyhogy most legalább felzárkózhatok, ami egyébként is kötelessége minden valamire való játékújságírónak/hírezőnek, csak nekem most duplán. Azt meg csak szimplán nem szeretnénk, hogy ti kimaradjatok valamiből, úgyhogy nézzük, miért volt olyan szuperjó ez a hét.

Már ha szuperjó volt, ugye. Hétfőn sok Windows 7 felhasználónak okozott bosszúságot a legújabb frissítés, amiben egy kicsit elnézett valamit a Microsoft, és olyanok is megismerhették a kékhalált, akiknek eddig nem volt szerencséjük a jelenséghez. Egyébként is érdemes átváltani Windows 8-ra és szoktatni magatokat az új felülethez, ugyanis hamarosan jön a Windows 9, ami egyébként pont hogy visszahoz néhány régebbi feature-t. Ki tudja már követni ezt...

Próbáltam a legzseniálisabb dolgot a végére tartogatni, de nem tudok másra gondolni: indokolatlanul sokáig néztem, ahogy két hal Street Fighterezik Twitch-en (Pierce Brosnan meg még Goldeneye 007-ezni se tud). Négy napja kezdték és még mindig tart a „bajnokság”, aminek semmi értelme, de érdemes megnézni, nem minden nap lát az ember ilyet. A fekete hal az egyik meccset közel 0 életerővel nyerte meg – lehet, hogy tudják, mit csinálnak? Mi azért szurkolunk. Minkettőnek.

Ha már halak, akkor víz, és nem, nem „Half-Life 3 confirmed”, hanem jeges víz. Bizonyára nem került el titeket az ALS Ice Bucket Challenge kezdeményezés, amiben lassan a világ összes celebritása részt vesz, és bizony a játékipar néhány képviselője sem akart kimaradni. Nem tudjuk, ki kezdte, de valószínűleg Notch videójával indult, aztán jött a többi. Reméljük időközben senki nem felejti el, miről is szól az egész.

Azért nem csak ezzel, de az Assassin's Creeddel is tele volt a világháló a héten. Mindenkit meghökkentett egy Assassin's Creed MMO ötlete, megjelent az Assassin's Creed: Memories, valószínűleg jövőre már nem lesz múltgenerációs Assassin's Creed, lehet majd bálnákra vadászni az Assassin's Creed: Rogue-ban is, kaptunk egy új Assassin's Creed Unity gameplay videót, és szintén egy videón láthattuk, milyen lehetne egy kőkorszaki Assassin's Creed. Annyit tennék még hozzá, hogy Assassin's Creed. 

A fejlesztőket minden körülmények között szeretni kell. Ők is szeretik egymást, megtudtuk azt is, hogy hova mennének legszívesebben dolgozni, és azért megnyugtató, hogy sokan elégedettek aktuális munkahelyükkel. Azért a legtöbben első adandó alkalommal eldobnának mindent egy állásért a Valve-nél, de indie fejlesztőként is sokan szeretnének tevékenykedni. (Amúgy John Carmack fiának is van már saját játéka, pedig a srác csak 9 éves.) Az indie-ket egyébként különösen meg kell becsülni, mert a trollok bizony végleg elvehetik a kedvüket a játékfejlesztéstől. A Flappy Birdöt készítő Dong Nguyen újra életjelet adott, de az új játékát is több tucatszor klónozták le. 

A Blizzard egyébként nem unatkozik, ha már így kérditek: az utolsó simításokat végzik a Warlords of Draenoron, és ha a játékosok jól tippelnek, a Robin Williams emlékét őrző NPC is bekerült már. Ez azért megmelengeti egy kicsit az ember szívét, nem úgy mint az előfizetési díj emelése, vagy az, hogy már a Blizzard sem számít több WoW játékosra. A héten megjelent a Diablo III: Ultimate Evil Edition is, aminél a 900p-t célozták meg, de azért sikerült az 1080p, PlayStation 4-en és Xbox One-on EGYARÁNT. Ugye, hogy lehet ezt. A The Witcher 3: Wild Hunt viszont egyáltalán nem biztos, hogy 1080p-ben fog futni konzolon.

A hét végére becsúszott egy-két DDoS támadás, az EVE Online és a Runescape szerverei mellett a PSN-t is sikerült megbénítania néhány hackernek, akik azóta már John Smedley gépét is „eltérítették" (a hackerek Twitteren jelezték, hogy bomba van a fedélzeten, az American Airlines meg nem kockáztatott, visszafordíttatta a gépet). Ez azért már komolyabb, mint valami egyszerű gyerekcsíny. Eheti szépleányunk sem érti, hogy fordulhat ilyen elő.

Egyébként ami a GSO háza táját illeti olvashattatok nálunk Valiant Hearts: The Great War, State of Decay: Lifeline, Metro Redux, Enemy Front, Oddworld: New 'n' Tasty tesztet és a Wildstar teszt 2. részét, és egy nagyon érdekes cikket Stöki kollégától arról, hogy mi lenne, ha a Watch Dogs valósággá válna. Folytatódott a Star Wars Fest, és reméljük nem kerülte el a figyelmeteket, hogy jövő hét pénteken újra GameNight, ezúttal társasjátékokkal, LEGO-val, lasertaggel, fénypisztolyos játékokkal, rengeteg mókával és kacagással. Jajj, na az lesz szuperjó. Én mára egy dolgot szeretnék: jó éjszakát, aludjatok jól, és természetesen ahogy azt nagyapám mindig is mondta: „Vegyetek GameStart!”, majd köpött egyet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)