Hirdetés

Elborult elmék nosztalgikus eszmecseréi várhatóak a Majom-szigeten

|

Nagyon sokan drukkoltak (köztük én is) a LucasArts "Már nem vagyunk olyan kreatívak, ezért inkább poroljuk le a dicső múltat!" koncepciója nyomán újjászületett Secret of Monkey Island - Special Edition-nek, hogy sikeres legyen anyagilag.

Hirdetés

Ezzel ugyanis szabad utat kapna a sorozat további részeinek (plusz más Lucas kaland-klasszikusoknak) a rimékizálása is - bár a '97-es, "átkos" 3. rész grafikája ma is megállja a helyét, így ott legfeljebb valamiféle HD-sítést tudnék elképzelni.

Nos, Gulius még március elején leadta nekünk a forró drótot, miszerint az előbbiek nagy örömünkre megvalósultak:

Azóta rendszeresen lesem a Monkey Island 2: LeChuck's Revenge - Special Edition honlapjának News topic-ját. Pár napja felbukkant egy hír, miszerint a humor nagyágyúinak legendás triumvirátusa, vagyis az eredeti játék kreatív kiötlői audió-kommentárral készülnek a remake-hez.

Ron Gilbert, Dave Grossman és Tim Schafer feltételezhetően könnyed kis sztorizgatásokkal és emlék-felidézésekkel fogják kommentálni a játékmenetet, a helyszíneket és a szereplőket. Azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy egy-két apróbb poén is be fog csúszni... Hogy ez a gyakorlatban miként fog megvalósulni, az még nem tisztázott, valószínűleg a filmeknél alkalmazott módon váltogathatunk majd játék közben a hangsávok között. Szerintem az a tonnányi ökörség, mely borítékolhatóan el fog hangzani, már önmagában megéri, hogy beruházzunk a cuccra.

Ja igen, a fejlesztés egyébként szépen halad. A fiúk (és igen, bizonyára lányok is, fő az emancipáció) a napokban végeztek az utolsó háttér (LeChuck erődítményének) megfestésével. Megjelenés 2010 nyarán, a Secret mintájára ismét kizárólag digitálisan letölthető formában PC-re, illetve Xbox Live Arcade-on és PlayStation Network-ön keresztül konzolokra.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)