Hirdetés

Electronic Arts - Pénzügyek és új projektek

|

Veszteséggel zárta az Electronic Arts az aktuális pénzügyi év első három hónapját.

Hirdetés

Az EA belső időszámítása szerint 2009. április 1. és június 30. közé eső első negyedév 644 millió dolláros forgalma mellett 234 milliós veszteséget sikerült felhalmozni. Egy évvel korábban 804 milliós forgalom és 95 millióra rúgó veszteség volt ugyanezen időszak mérlege.



A számokat ismertető John Riccitiello a cég részvényesei előtt beszélt arról, hogy úton van a Medal of Honor sorozat következő felvonása. Úgy néz ki tehát, hogy az afganisztáni hadszíntérre vezető Medal of Honor: Operation Anaconda több lesz egyszerű pletykánál. Peter Moore az EA Sports éléről a letölthető Madden Arcade (amerikai foci) karácsonyi érkezéséről és a Grand Slam Tennis (Xbox 360, PlayStation 3) halasztásáról beszélt. Ez utóbbi pillanatnyilag kevésbé fontos, mint az EA Sports Active (Wii) lehetőségeinek további bővítése. Az Electronic Arts egyébként hatalmas sikerként könyvelte el az eddigi legnagyobb példányszámban (1,8 millió kópia) eladott Wii-s játékukat, így nem csoda, ha prioritást élvez más sportjátékokkal szemben.



Az időszak eladásait a már említett EA Active Sports mellett a Fight Night Round 4 (Xbox 360, PlayStation 3) és a The Sims 3 (PC) vezette. Utóbbi a maga 3,7 millió értékesített kópiájával a negyedév legjobban fogyó játéka volt mind Európában, mind Észak-Amerikában. A cégvezetés arra is büszke, hogy e három hónap alatt 5 olyan címet tudtak piacra dobni (Fight Night Round 4, Boom Blox, Bash Party, The Sims 3, Tiger Woods PGA Tour 10, EA Sports Active) melyek átlagos értékelése eléri, vagy meghaladja a 80 százalékot.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)