Hirdetés

Éledezik a PlayStation Network

|

A Sony eljutott a visszaállításig, lássuk, hol és hogyan működik a rendszer.

Hirdetés

Április 19-én érte hackertámadás a Sony Online Entertainment szervereit, valamint a PlayStation Network-öt. A szakemberek leállították őket, nehogy valami nagyobb baj történjen.

Azóta már többször is szó volt a visszaállításról, ezt viszont nem sikerült kivitelezni, mivel egyéb problémák is felléptek: állítólag több millió felhasználó adatait és bankkártya hozzáférését tulajdonították el, ezért a Sony inkább tovább hagyta lekapcsolva a szervereket, hogy tesztelje az új biztonsági rendszert. A támadással az Anonymous nevezetű internetes csoportot gyanúsították meg, akik mindent tagadtak, ezért még mindig nincs meg a hivatalos elkövető.

A Sony bejelentette, hogy Kanadában és 50 államban sikerült részlegesen visszaállítani a PlayStation Networköt, ezek után Európa és az egyéb régiók következnek majd. A felhasználóknak le kell tölteniük a legújabb firmware-t (3.61), majd megváltoztatniuk a jelszavukat.

Elérhetőek a multiplayer játékok, a chat, a barátlista, a trófeák, a PlayStation Home és egyéb online szolgáltatások (pl. Hulu, Netfix, MLB.tv). Mindezt Kazuo Hirai jelentette be, az alábbi videóban:

A PlayStation Store később fog újra működésbe lépni, de a majd' egy hónapos leállás után a fentiek is hatalmas előrelépésnek számítanak. Reméljük az új biztonsági intézkedések megakadályoznak egy hasonló eseményt, melyet csak úgy emlegetnek: "Minden idők egyik legnagyobb internetes adatlopása".

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)