Hirdetés

Elemző: 7 millió eladott StarCraft II még ebben a pénzügyi évben

|

Kiemelkedő eladási adatokat jósol a Janco Partners elemzője a StarCraft II-nek

Hirdetés

Mike Hickey a Janco Partners elemzője szerint még ebben a pénzügyi évben elérhetik a 7 milliót a StarCraft II eladásai.

Ez pénzben kifejezve 350 millió dollárnyi bevételt jelent, amiből profitként körülbelül 171 millió dollárnyi összeget könyvelhet majd el az elemző szerint. Koreát is belevéve a számításokba Hickey úgy gondolja, hogy az első évben minimum 5,45 millió aktív játékost szerezhet magának a StarCraft II, és ez olyan visszafogott becslés. Koreávak egyébként is nagyon nehéz számolni, mert az országban egy felmérés szerint cirka 11 millióan játszanak a StarCrafttal, viszont a játékból világszerte „csak" 9,5 millió darabot adtak el (ennek felét Dél-Koreában). Ezért meglehetősen képlékeny, hogy hányan fogják itt megvásárolni, és mondjuk hányan maradnak a játéktermi megoldásnál. A korábban a Wall street Journal által megszellőztetett 100 millió dolláros fejlesztési költség egyébként légből kapottnak bizonyult. A lap a Blizzard nyomására helyesbítést tett közé hasábjain, miszerint hogy az összeg a World of Warcraftra vonatkozik. Akkor mennyi is az annyi?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)