Hirdetés

Elérhető az Nvidia Remix, amivel te is remasterelheted a játékokat

|

Ütős technológiát ad a modderek kezébe az Nvidia, ráadásul teljesen ingyen.

Hirdetés

Az elmúlt években határozottan megfigyelhető a játékiparban a felújított vagy teljesen újraalkotott régi címek után feltámadt lelkesedés, hiszen a nosztalgia mindig remek üzlet, a sosemvolt fényben tündöklő klasszikusok pedig egy új fejlesztés költségének töredékéért dobhatók piacra, a gyerekkori varázst újraélni vágyó tömegeket csábítva a kasszához.

Az Nvidia azonban most beleköphet a levesbe az új RTX Remix nevű eszközzel, amivel a modder közösség akár házilagosan is készíthet egész látványos felújításokat a kedvenc régi játékainkból.

A zöldek néhány napja harangozták be a szolgáltatás érkezését, az ígéretnek megfelelően pedig január 22-én el is rajtolt a béta verzió, amit most erre a weboldalra navigálva bárki ingyenesen tölthet le.

Hirdetés

Az Nvidia Remix segítségével DirectX 8-as és DirectX 9-es címekhez adhatók olyan modern vizuális megoldások, mint a Ray Tracing, a DLSS, a Reflex vagy a fizikai alapú renderelés (PBR). Hogy ez mit jelent a gyakorlatban, azt az alábbi demó mutatja a 2002-ben kiadott The Elder Scrolls III - Morrowinddel.

A fejlesztés során arra is figyeltek, hogy a technológiával létrehozott modokat egyszerű legyen exportálni, az eszköz pedig a Nexus Mods és más hasonló platformok módosításaival is kompatibilis. Az RTX Remix technikai dokumentációja itt olvasható, benne hasznos információkkal hivatásos fejlesztőknek és moddereknek egyaránt.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Az RTX Remix az Nvidia Ominverse-re épül és az Nvidia Studio részeként debütál, a fejlesztői pedig olyan címekhez ajánlják, mint a Call of Duty 2, a Need For Speed Underground 2, a Vampire: The Masquerade - Bloodlines vagy a Garry's Mod. A zöldek felhívják rá a figyelmet, hogy a ModDB weboldalon egy adatbázis is található, amelyen a kompatibilis játékok listáját böngészhetik az érdeklődők.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)