Hirdetés

Elérhető, de még nem játszható a Cities XL demó?

|

Október elején jelenik meg a SimCity trónjára törő alkotás, melynek játszható demója megjelent ugyan, de kipróbálni még nem tudjuk, állítják egyesek.

Hirdetés

A Digital Reality egykori kiadója, a francia Monte Cristo az utóbbi években nagyon rákattant az idehaza Demszky-szimulátorként is becézett városépítő és -menedzselő programokra.



A 2006 óta évről évre megújulő City Life révén összegyűjtött tapasztalatokat felhasználva készül a Cities XL, a cég eddigi legambíciózusabb projektje. Egyedül játszva a több, mint húsz térképet, többszáz épülettípust és változatos környezetet kínáló alkotás olyan, mint egy, a kor követelményeinek megfelelő grafikai motorral felvértezett SimCity. Az egyetlen különbség talán avatárunk, akivel a Tropico 3 mintájára sétálgathatunk városunk utcáin.



Ha viszont felmerészkedünk a világhálóra, s belevágunk a többszereplős játékmódba, akkor megtapasztalhatjuk a Cities XL eddig példa nélkül álló újítását. A városépítő játékok sosem tartoztak a multiplayer-rajongók kedvencei közé. Vagy azért, mert nem rendelkeztek ilyen játékmóddal, vagy azért, mert nem volt túl élvezetes. Jelen írás tárgya egy perzisztens, állandóan változó világként funkcionáló planétára invitálja a játékosokat, akik tervrajzokat, erőforrásokat (pl. elektromosság) cserélgethetnek egymás között, együttes erővel állhatnak neki a világ ismert építményei felhúzásának, valamint avatárjaikkal felkereshetik mások városait. Szerintem ötletes elgondolás.
Több oldalról is cibálhatjuk már a megközelítőleg 1 GB-ra hízott demót, ám egy fórumbejegyzés tanúsága szerint csak szeptember 8-tól érdemes letölteni, addig ugyanis nem indul el! Az állítás igazságtartalmát sajnos még nem állt módomban leellenőrizni.

Letöltési linkek: gameshadow, exp, demonews

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)