Hirdetés

Elhalasztják a The Wolf Among Us 2 megjelenését, de nagyon jó okuk van rá a fejlesztőknek

|

A vártnál tovább tart, mire visszatérhetünk Fabletown városába.

Hirdetés

A Telltale Games öt évvel ezelőtti bebukásának egyik legszomorúbb következménye volt, hogy lemondhattunk a 2013-as The Wolf Among Us folytatásáról, de aztán jött a stúdió jogait megszerző LCG Entertainment, s nemcsak a Telltale Games nevet támasztotta fel, de  a The Wolf Among Us 2-t is bejelentette. Tavaly nyáron egy mutatós trailerrel hangoltak a mesehősök körül forgó noir-kalandra, azt ígérve, hogy 2023-ban megismerhetjük Bigby, Hófehérke és a többiek történetének következő fejezetét. A valóság azonban másképp alakult, végül csúszni fog a játék.

A Telltale Games a hivatalos Twitter-csatornáján jelentette be, hogy 2023-ban már nem kapjuk meg a The Wolf Among Us 2-t. Az itt közölt poszt csak annyit tartalmaz, hogy több időre van szükségük, és hogy szeretnék megóvni a csapat tagjainak egészségét, az amerikai IGN-nek adott interjújában viszont maga a vezérigazgató, Jamie Ottilie tisztázta a döntés okait.

Hirdetés

A CEO elmondta, hogy immáron Unreal Engine 5-ben készül a játék, ezért több dolgot is újra kell alkotniuk, amit a korábban használt Unreal Engine 4-ben már elkészítettek. Így viszont már csak félkészen, vagy fájdalmas túlórázás árán tudták volna idén leszállítani a folytatást, ők pedig egyiket sem szerették volna.

"Már volt részem crunch-ban, és nem akarom újra megtenni, nem tisztességes ilyet kérni az emberektől. Nem lehet erre építeni egy üzletet. Szóval igen, részben az egészséges munkakultúra fenntartásáról van szó. Nem akarjuk kiégetni a jó embereinket."

- nyilatkozta Ottilie. A Telltale Games számára ez azért is kényes téma, mert az eredeti Telltale éppen arról volt hírhedt, hogy ipari mennyiségben gyártotta a játékokat, a végletekig hajszolva az alkalmazottait. A név örökösei nem szeretnének erre az útra lépni, amit vásárlóként is méltányolhatunk, pláne, ha végül egy fejlettebb motorral kapjuk meg a The Wolf Among Us 2-t.

Pontos megjelenési dátumunk továbbra sincs, a csapat valamikor 2024-re ígéri a rajtot. A játék egyébként az első részhez hasonlóan epizodikus formában érkezik, de a tervek szerint az első fejezet befutásakor már minden rész készen fog állni, vagyis nem lesz szükség további fejlesztési időre.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)