Hirdetés

Elhullottak a fehér madarak - Bezárt Benoît Sokal stúdiója

|

A Syberia atyja tisztességtelen üzleti magatartás áldozata lett.

Hirdetés

Benoît Sokal, a Syberia és a Syberia 2 atyja 2003 nyarán alapította meg saját fejlesztő stúdióját a White Birds Productionst, amely az évek során olyan játékokat adott a point and click kalandok híveinek, mint a Paradise, a Sinking Island és a Nikopol: Secrets of the Immortals.



A tervek között szerepelt még a Sinking Island nyomozójának főszereplésével készülő Broadway, és az epizodikus Aquarica is.
A stúdió pénzügyi helyzete tavaly fordult válságosra, amikor egy meg nem nevezett kiadó váratlanul törölte az egyik futó projektet, s az eredeti megállapodással ellentétben nem fizette ki az addig felmerült költségeket.



Hiába sikerült még az év utolsó hónapjaiban iPhone-ra kiadni a viszonylag sikeres Criminology és Babel Rising játékokat, a baj már megtörtént, a stúdió fizetésképtelenné vált és kénytelen volt lehúzni a rolót.



Hogy ezek után mi lesz a fejlesztőkkel, vagy a stúdió alapítójával, azt talán még ők maguk sem tudják. Sokal mester tavaly még tárgyalásokat folytatott a Microids és Anuman kiadókkal arról, hogy talán részt venne a Syberia 3 munkálataiban.


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)