Hirdetés

Elhunyt Arleen Sorkin, az eredeti Harley Quinn

|

Nem csak az ő hangján szólalt meg a legendás Batman: The Animated Series mellett a Batman: Arkham Asylumban is Harley, hanem egyenesen ő inspirálta a karaktert.

Hirdetés

67 éves korában, augusztus 24-én elhunyt Arleen Sorkin amerikai színész, forgatókönyvíró, humorista és televíziós műsorvezető. Halála hírét csak tegnap este hozta nyilvánosságra a családja. Sorkin, kinek pályafutása kabaréban indult 1984-ben költözött be amerikai tévénézők millióinak a nappalijába, ekkor kapta meg élete legfontosabb szerepét: összesen 427 epizódon keresztül játszotta el Calliope Jones karakterét a Days of Our Lives (Ármány és szenvedély) című szappanoperában. Az 1965-ben indult produkció egyébként a mai napig fut, és már 14 430 epizódnál tart.

A GameStar látogatóinak többsége azonban alighanem egy másik szerepe miatt emlékszik rá, pontosabban a jellegzetes hangjára: ő szinkronizálta Harley Quinnt a Batman: The Animated Seriesben és később az Arkham széria első felvonásában, a Batman: Arkham Asylumban. És bár ezt talán kevesen tudják, ha ő nincs, valószínűleg a karakter sem létezne, vagy legalábbis egészen más lenne.

Hirdetés

Paul Dini, a rajzfilmsorozat kreátora ugyanis szeretett volna egy új szereplőt bedobni a történetbe Joker segédjeként, aki az eredeti terv szerint mindössze egyetlen alkalommal bukkant volna fel. Természetesen Harley Quinnről van szó, akinek a megszületéséhez Sorkin játéka (a korábban említett szappanopera egyik álomjelenetében udvari bolondként tűnt fel) szolgáltatta az ihletet. Dini rögvest kapcsolatba is lépett a színésznővel, hogy egy epizód erejéig szinkronizálja a karaktert. Csakhogy a 22. epizódban debütált Harley Quinnt imádták a nézők, ezért nem ment sehová, a DC pedig egy évre rá, 1993-ban beépítette a kánonba.

Sorkintól Mark Hamill (kollégája és sorozatbeli szerelme, Joker szinkronhangja) és az Arkham játékok legtöbbjét jegyző Rocksteady csapata is az X-en vett búcsút.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)