Hirdetés

Elhunyt Frank Frazetta.

|

82 éves korában egy otthonához közeli kórházban elhunyt Frank Frazetta

Hirdetés

Az idős művész minden idők egyik legismertebb fantasy/sci-fi festője volt - az ő alkotásaiból ismerhettük meg például Conant, a barbárt.

Elképesztő mennyiségű izmos harcost, lengén öltözött barbár nőt, legendás vadállatot, kardos ellenfelet alkotott - olyan előadók lemezének borítóit tervezte, mint a Wolfmother, Nazareth vagy Yngwie Malmsteen. Rengeteg moziplakátot tervezett, képregényeket rajzolt - hatását egyenesen Boris Vallejoval egyenértékűnek (vagy talán annál többre) is tartják a szakértők. Maga Yusuke Nakano, a Legend of Zelda fő grafikusa is legfőbb inspirációi között tartotta számon Frank Frazettát.

Kedves Frank! Köszönjük Neked Conant, a rengeteg elképesztő sci és fantasy képet, amit alkottál, a világokat, ahova elutaztunk a képeid által - emléked örökre megőrizzük.

Galériánkban Frank Frazetta rengeteg alkotása közül néhányat megtekinthettek..

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)