Hirdetés

Eljött a generációváltás ideje: GS néven újul meg a GameStar

|

Nem vész el, csak átalakul - huszonnégy év után a magyar GameStar nevet vált.

Hirdetés

Talán észre sem vettétek még, de már nem a GameStar oldalon vagytok. Persze csak nevében nem, hiszen egyelőre minden ugyanolyan, és semmi nem is vész el, csak új szintre emeleljük.

Sokat változott a világ azóta, hogy 1999-ben bemutatkozott az első magyar GameStar magazin. A legelső, 1999 októberében megjelent lapszám borítóján a Command & Conquer: Tiberian Sun és az Age of Empires II szerepeltek, a PlayStation 2 még nem jelent meg, az év legjobb játékai között pedig a Tony Hawk's Pro Skatert, az Unreal Tournamentet, valamint a Drivert emlegették, és akciósan 11880 Ft helyett 9880 Ft-ért lehetett megvenni a Re-Voltot a Virtual World üzleteiben. Az első lapszámból egyébként azt is megtudhatták a drága olvasók, hogy Dammak Jasmin, a Vajda János Újreál Gimnázium harmadéves tanulója nyerte meg az internetes Miss Cyberspace szépségverseny havi fordulóját, aki 16 évesen még soha nem volt szerelmes, és a Yahoo-n a Dragon Ball témájú oldalakat nézegeti - már akkor sem csak játékokról volt szó a lapban.

Tizenkilenc Tony Hawk játékkal később már nem CD-kről telepítgetünk, nem nyomtatott magazinokból jutunk információkhoz, és lényegesen nagyobb összegeket kell költenünk hobbinkra. Másképp és másfajta tartalmakat fogyasztunk, sokkal többet és sokkal gyorsabban, mint valaha. Nincs olyan gamer, akit kizárólag a játékok érdekelnek, és semmi más - ehhez alkalmazkodtunk mi is az évek során, hogy ezáltal színes, érdekes tartalmakat kínálhassunk nektek. Ezért van most ez a változtatás, amit régóta szerettünk volna már meglépni:

a GameStar mostantól GS-ként folytatja, és a továbbiakban a gsplus.hu oldalon lesz elérhető, ezzel is szimbolizálva az előrelépést.

Hirdetés

Többet akarunk, mint a GameStar

Szerettük a GameStar nevet és sokat jelentett nekünk, életünk jelentős részét úgy töltöttük el, hogy azt mondhattuk, a GameStarnál dolgozunk, de minél változatosabb tartalommal igyekeztünk nektek szolgálni, annál problémásabb volt az, hogy a "Game" még mindig a nevünk része - behatárolt minket, nem tudtuk azt az üzenetet közvetíteni, amit igazán szerettünk volna: hogy nem csak a gamereknek, sokkal inkább mindenkinek szólunk, akiket összeköt a játékok, filmek, sorozatok, képregények, társasjátékok, a geek és netes kultúra szeretete, nem teszünk különbséget casual és hardcore gamerek, vagy akár e-sport rajongók között, nem akarjuk behatárolni saját magunkat sem. 

A GameStar eredetileg az IDG Hungary, az amerikai IDG kiadó magyar leányvállalatának szárnyai alatt született meg, ám miután a cég 2012-ben kivonult Magyarországról, a jogokat a Project029 Kft. vette át, és licencpartnerként vittük tovább az IDG tulajdonában álló márkákat. Ez eddig tarthatott, a kiadó és a licenctulajdonos is más utakat képzelt el, így GS-ként teljesen függetlenül működhetünk tovább. És fogunk is, mert a csapat ugyanaz, akik az elmúlt években - a print magazinban, a GameStar táborokban, a GameNightokon, a Mozdulj Gamer! rendezvényeken - együtt dolgoztak.

Mi fog változni?

Elsősorban nyilván a név: a GameStart GS-re cseréljük. Régóta GS-ként hivatkozunk magunkra számos felületen, úgy gondoltuk, így egyszerűen tudjuk jelezni, hogy még mindig azok vagyunk, akiket régről ismertek, de egyúttal ez egy új név is, nem pusztán rövidítés. A gsplus.hu domain is ezt jelzi, többet szeretnénk adni, már nem csak simán játék- vagy geek életmód magazinként vagyunk jelen, YouTube-on, TikTokon, Instán, Viberen, X-en (Twitteren, ha úgy tetszik), és hamarosan új csatornán is találkozhattok velünk, de erről majd később...

Emellett néhány hónapon belül dizájnváltásra is sor kerül, egy sokkal átláthatóbb, letisztultabb, modernebb és gyorsabban töltő felületen böngészhetitek majd cikkeinket. Tudjuk, nagyon érik már, és nagyon régóta dolgozunk rajta, nagyon szeretnénk már megmutatni nektek a megújult GS-t.

A tartalom aránya marad: elsősorban videojátékokról fogunk írni, de még több helyet adunk filmes, sorozatos, zenei, képregényes és további olyan tartalmaknak, amikről úgy gondoljuk (és a nézettségi számok alapján úgy látjuk), érdekel titeket, érdekli a közösség tagjait. 

Egy új korszakot nyitunk, de maradunk veletek, ahogy eddig is itt voltunk, akár printben, online, videón, socialben, GameStarként, GS-ként. Nézzétek az oldalt, izgalmas idők jönnek, és nagyon köszönjük, hogy velünk tartotok!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)