Hirdetés

Elképesztő rekord: a Baldur's Gate 3 a játéktörténelem legjobbra értékelt címe

|

Az OpenCritic ranglistáján a Larian RPG-je még a Super Mario Odyssey-t és a Red Dead Redemption 2-t is lehagyta.

Hirdetés

A Larian Studios kétségtelenül olyan pontra tapintott, ami mindenkinél orgazmust váltott ki. Függetlenül attól, hogy egyébként egy meglehetősen összetett játékról van szó, ami nem simogatja és kíméli a D20 nélkül felnőtt érdeklődők lelki világát, a Baldur's Gate 3 hatalmas siker a világ minden pontján, minden játékos közösségben.

Mind a kasszáknál, mind a kritikusok esetében tarol a játék. Az ipar önjelölt bírái annyira megkedvelték az RPG-t, hogy az egészen a csúcsig mászott az OpenCritic rangsorán, ami azért nem kis teljesítmény.

Hirdetés

A Baldur's Gate 3 jelenleg 97 ponton áll, ami pontosan megegyezik a Super Mario Odyssey eredményével, viszont Mario kalandjaival ellentétben a Baldur's Gate 3-at a kritikusok 100 százaléka ajánlja, míg Mario világkörüli turnéját csak a 98 százalékuk. Ez hatalmas eredmény, pláne, ha megnézzük, hogy a Larian címe olyan sikereket utasított maga mögé, mint a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, a Red Dead Redemption 2 és az Elden Ring.

Ami a Metacritic rangsorát illeti, ott is nagyon szép eredményeket látunk. Ugyan a Baldur's Gate 3 ott "csak" a 8. helyen áll a "Minden idők legjobb játékai" toplistán, viszont a PC-s listán a csúcsra került, lehagyva ezzel a Dysco Elysiumot.

Steamen is nagyot megy a játék: augusztus 13-án, vasárnap az egyidejű játékosszám rekordja 875 343 volt. Ez azt jelenti, hogy éppen csak kullog a Hogwarts Legacy mögött, ami még mindig megelőzi azt 879 308-cal.

Pár hónappal ezelőtt még nem hittük volna, hogy egy olyan évben, amikor megjelenik egy Zelda játék bármi más az év játéka lehet, de nagyon úgy néz ki, hogy a Baldur's Gate 3 úton van e megtisztelő cím felé. Az okokról itt írtunk részletesebben.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)