Hirdetés

Elnézést kellett kérnie a Helldivers 2 fejlesztőinek, mert túlzottan viccesnek gondolták magukat

|

Nem finomkodtak, rendesen odaszóltak a rajongóknak, ezzel viszont hamar kellemetlen helyzetbe hozták az egész stúdiót.

Hirdetés

Míg nemrégiben egy olyan pletyka ütötte fel a fejét, miszerint a Sony felvásárolhatja a Helldivers 2 felett bábáskodó Arrowhead Game Studiost, addig a minap az alkalmazottak keverték botrányos helyzetbe a csapatot. Az történt ugyanis, hogy a játékhoz érkező legutóbbi patch némileg balanszírozta a dolgokat, az egyik fontosabb fegyvert is jelentősen nerfelték vele, ezekkel a változtatásokkal pedig többen sem voltak maradéktalanul elégedettek.

Nyilvánvalóan számos játékos hangot adott a felháborodásának, amivel úgy tűnik, hogy sikerült rendesen feldühíteniük az Arrowhead Games Studios dolgozóit. Néhány fejlesztő ugyanis nem hagyta annyiban a dolgokat, keményen visszaszólt a problémázó játékosoknak. Voltak közülük, akik viccesre vették a figurát, de akadtak olyanok is, akik tényleg keményen beleálltak a rajongókba.

Hirdetés

A Reddit ezt követően szabályosan felrobbant: záporoztak a különböző posztok, amik a játék Discord szerveréről származó, fejlesztők által hátrahagyott, gúnyos megjegyzéseket tárták a nagyközönség elé.

Így derült ki az is, hogy egy fejlesztő például azt írta:

"Annyira szórakoztató nézni, ahogy itt sírtok."

Míg a játék közösségi menedzsere az alábbi üzenetet címezte a játékosoknak:

"Na én léptem innen, git gud, menjetek, játsszatok a legkönnyebb fokozaton, ha nyerni akartok, küldjetek be egy jegyet és panaszkodjatok a HR-nek, lehet, hogy még a végén lesz egy találkám velük."

Látva az elszabadult indulatokat, maga a stúdió fejese, Johan Pilestedt vette kezébe az irányítást, ezzel pedig bocsánatot kért, tisztázta a dolgokat. Pilestedt azt írta, "ez nem egy olyan üzenet, amit a stúdió képvisel", illetve ígéretet tett arra, hogy lépéseket tesz annak érdekében, hogy ez ne fordulhasson elő még egyszer.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Pilestedt egy másik kommentet is hátrahagyott a Redditen. Itt lényegében arról írt, hogy mindig is bátorította a teljes csapatot arra, hogy aktívan kommunikáljanak a közösséggel, ugyanakkor elismerte, ez könnyen félreértésekhez és nem kívánatos szituációkhoz vezethet, így mérlegelik a dolgokat, azon lesznek, hogy a jövőben javítsanak a viselkedésükön.

A felháborodást kiváltó patchcsel kapcsolatban is írt néhány sort. Azt állította, folyamatosan szemmel tartják a közösség visszajelzéseit, amiket aztán a belső megbeszélések keretein belül górcső alá vesznek, mérlegelnek. Jelen pillanatban is ezt teszik, így e szerint cselekednek majd, mind a legutóbbi patchet, mind a jövőbeli változtatásokat illetően.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)