Hirdetés

Elnézést kért a Bungie, mert véletlenül náci szlogent használt a Destiny 2-ben

|

A fejlesztők bizonyára nem is gondoltak arra, ami néhány játékosnak viszonylag hamar feltűnt.

Hirdetés

A Bungie pont nem egy olyan csapat, amiről el tudjuk képzelni, hogy titokban náci propagandát csempészne játékaiba, és valószínűleg most sem arról volt szó, hogy Hitler pártját éltetnék. A Season of the Chosen egyik heti kihívásának elnevezése viszont okozott némi szemöldökráncolást.

A szezon középpontjában a harcos Cabal nép áll, úgyhogy ennek megfelelően várható volt, hogy a háborúhoz kapcsolódó elnevezések jelennek meg, de az egyik választás nem lett a legjobb.

Hirdetés

A szóban forgó kihívás a Blood and Honour (magyarul "Vér és becsület") nevet kapta, ami a Hitlerjugend egyik szlogenje volt, és amit ma is használ egy nemzetközi skinhead koncertszervező hálózat (melynek magyar ága is volt, ami 2006-ban oszlott fel). Különösen kellemetlen lehetett ezt látni a Battleground: Cleansing ("Csatatér: Tisztogatás") nevű esemény mellett.

A Bungie nyilatkozatában elmondta, hogy bármilyen antiszemita utalás a véletlen műve, és egy közelgő frissítésben javítják a hibákat. Elnézést kértek mindenkitől, akit érzékenyen érintettek az elnevezések.

Érdekes, hogy 2017-ben már volt egy hasonló ügy: akkor egy gyűlöletjelképként értelmezhető páncélfestés okozott problémákat. Előfordul, na.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)