Hirdetés

Előretör az alkalmi játék!

|

Egyre többen döbbennek rá, hogy a több tíz órás játékidő és a dollármilliókból előállított tartalom nem feltétlenül a videojáték egyetlen formája.

Hirdetés

Az ilyen, alkalmi, véletlenszerű játékokkal bíbelődő emberekről készül jelentést kiadni a Casual Games Association hamarosan. Előzetesen annyit megtudtunk, hogy – ellentétben a rendszeresen játszókkal – ezt a csoportot bizony a nők uralják, jó háromnegyedes többséggel! Az online játékportálok forgalma az elmúlt években megduplázódott, és igen erősek az ilyen célú szolgáltatások (Xbox Live Arcade, mobil- és PDA játékok, stb.) is; ennélfogva az alkalmi játékosok száma egyre csak nő. Sokan a játékipar szunnyadó óriásának nevezik – számtalan olyan ember van ugyanis, akit a mai értelemben vett játék nem köt le (pl. idősek), vagy csak egyszerűen nincs rá ideje (mert mondjuk dolgozik). Nekik olcsó, egyszerű és legfőképpen efféle alkalmi játéklehetőségre van szükségük, amit a cégek igyekeznek is megadni nekik. 2006 legnépszerűbb nevei például a következők: Bejeweled, Cake Mania, Diner Dash, Mystery Case Files és a Slingo.
A jelentés teljes egészében ősz elejétől érhető el a CGA oldalán.

dell_q3_k.jpg

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)