Hirdetés

Elözönlötték a csalók a World of Warcraft szervereit, rengeteg fiókot tiltott ki a Blizzard

|

Hosszú ideje nem kellett annyi szabályszegő játékossal szemben fellépniük a fejlesztőknek, mint októberben.

Hirdetés

Nemrégiben lepörgött a 2023-as BlizzCon (aminek a legfontosabb történéseit itt csekkolhatod), ahol egyértelműen a hamarosan 20. születésnapját ünneplő nagy sikerű MMO, a World of Warcraft került a középpontba, ugyanis egyszerre három új kiegészítőt jelentettek be ehhez kapcsolódóan.

Elégedetten állhattak fel tehát a műsor végeztével a WoW-rajongók, akik közül most minden bizonnyal többeknek is búcsúzniuk kellet, ugyanis az elmúlt hónapban több mint 200 ezer játékost büntettek meg, közülük sokakat véglegesen bannolva a játékból.

Hirdetés

Ugyanis mint az kiderült, a közelmúltban elég szépen megszaporodott a játékban történő csalások száma, amit persze nem hagytak annyiban a fejlesztők. A Blizzardnál arról számoltak be, hogy egészen pontosan 203 026 fiókkal szemben lépetek fel az előző hónapban, amivel kapcsolatban elmondták:

"Ezek az intézkedések a csalások vagy a kizsákmányolások miatt történtek, amelyek elsősorban végleges tiltást vagy hat hónapos felfüggesztést eredményeztek. Ez a szám viszont nem tartalmazza például a karakternevet vagy a játékon belüli nyelvhasználatot megsértő fiókok ellen végrehajtott intézkedéseket. Továbbra is fejlesztjük a módszereinket és napi szinten lépünk fel ezekkel a rosszindulatú fiókokkal szemben".

Egyébként eddig is próbálták aktívan kordában tartani és megfékezni a csalókat, viszont az október még így is kimagasló lett a maga 200 ezer feletti büntetett fiókjával, ugyanis az előző hónapokban ezek száma egyszer sem haladta meg a 150 ezret.

Természetesen az idő előrehaladtával a csalók is egyre kreatívabb módszereket vetnek be annak érdekében, hogy némi előnyre tegyenek szert a tisztességes játékostársaikkal szemben, így a fejlesztőknek is kell egy kis idő, hogy megtalálják azokat az eszközöket, amikkel a leghatékonyabban tudják kigyomlálni a renitenseket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)