Hirdetés

Elvileg már tesztelik az Xbox cloud gaming böngészős verzióját, képeket is tudunk mutatni róla

|

Hamarosan talán már még egyszerűbben használhatjuk a Microsoft streamelős szolgáltatását.

Hirdetés

A Microsoft is beszállt a videojáték-streamingbe, így tavaly ősszel hivatalosan is elrajtolt a redmondi vállalat saját cloud gaming megoldása (korábban Project xCloud néven futott), amin keresztül pofonegyszerűen pörgethetjük játékainkat akár egy androidos telefonon vagy tableten.

A hírek szerint pedig már meg is kezdődött a szolgáltatás böngészős változatának belső tesztelése, és a The Verge jóvoltából már mi is megleshetjük, hogyan működik a cucc friss verziója.

Hirdetés

Ahogy az androidos, úgy a webböngészős verzió is tartalmaz egy szimpla launchert, ami különféle játékokat ajánl a figyelmünkbe, de ezen keresztül folytathatjuk megkezdett kalandjainkat, és természetesen itt érhetjük el az Xbox Game Pass Ultimate kínálatában található, cloud gaminges címeket is.

A játékok elvileg teljes képernyőben futnak, miután elindulnak, és mindössze egy kontroller szükséges a kezelésükhöz. Az egyelőre nem tiszta, hogy milyen felbontásban futnak a játékok a böngészőn keresztül.

Úgy tűnik, hogy a cloud gaming egyelőre csak az olyan Chromium-alapú böngészőkben működik, mint a Google Chrome vagy a Microsoft Edge, de a tervek szerint a Microsoft később hozzácsapja majd a szolgáltatást a Windows 10-en elérhető Xbox alkalmazáshoz.

Egyébként a tervek szerint tavasszal még többen próbálhatják majd ki a böngészős cloud gaminget, a belsős tesztelés pedig egyértelműen arra utalhat, hogy közeleg a nyitottabb próbaverzió.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)