Hirdetés

Empire: Total War - Egy hónapos csúszás

|

A 2009. esztendő egyik legjobban várt valósidejű stratégiája a korábbi tervekhez képest egy hónapos csúszást szenved el.

Hirdetés

Az epikus méreteket öltő Total War széria soron következő darabja a gyarmatosítás roppant izgalmas korszakába invitálja a játékosokat. A Rome: Total War óta évről évre szépülő grafikus motor ezúttal a gigantikus szárazföldi összecsapások mellett a tengeri hadviselés nem kevésbé látványos elemeivel is meg kell birkózzon, miután a sorozat életében újdonsült játékelemként debütáló "csónakázás" kiemelten fontos szerepet kap.

empire_naval_shots_06.jpg


A kereskedelmi útvonalak feletti ellenőrzés megszerzése, a kalózok megregulázása, a rivális nációk flottáinak leamortizálása képezi majd a hosszú távú siker alapját. Mind a tengeri, mind a szárazföldi hadviselésre hatással vannak a fizika törvényei, s a mindenkori időjárás is. A felázott talajon lendületet venni képtelen lovasság lemészárlása gyerekjáték, a nedves puskapor használhatatlanná válik, az ágyúgolyók úgy pattognak és zengik a halál diadalát, mintha búzakalászt aratnának. Sáros talajban pedig egyszerűen megragadnak, és sokat veszítenek hatásfokukból.

empire_screenshot_land_08.jpg


Hosszan lehetne még sorolni az Empire: Total War lehetőségeit, de akkor már újabb előzetes kerekedne belőle, és pedig nem emiatt ragadtam billentyűzetet. Sokkal inkább az a tény késztetett rá, hogy a SEGA community menedzsere elárulta, a február első napjaira időzített megjelenési dátumot márciusra módosították. Egy-másfél hónap nem nagy ügy, kibírjuk, amennyiben hasznosan töltik el The Creative Assembly horshami stúdiójának munkatársai.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)