Hirdetés

Empire: Total War - Mi vár a harcmezőn?

|

Az új Total War tengernyi tengeri fícsörje tudatában hajlamosak vagyunk megfeledkezni a szárazföldi ütközetekről. Hiba!

Hirdetés

Az Empire: Total War legnagyobb újítása a sorozat korábbi részeihez képest a tengeri hadviselés megjelenése, ám a legújabb információk szerint a szárazföldi összecsapások is tartogatnak bőven meglepetést. Mint ismeretes, a 18. század során a lőfegyverek kerültek előtérbe, s ez a játékban sem lehet másként. Ezrek és ezrek esnek egymásnak, csak hogy golyó, gránát, ágyúgolyó, lándzsa, szablya, vagy szurony által ízleljék meg a halált.

Empire: Total War - 22. kp Empire: Total War - 21. kpHa az egymással szemben felsorakozó seregek urak módjára váltanának percenként sortüzet, roppant unalmas lenne a játék. Éppen ezért került beépítésre fedezékrendszer (falak, épületek, fák, minden, ami eltéríthet egy lövedéket, s némi oltalmat nyújthat).
A nációk különféle előnyökkel és hátrányokkal, továbbá különleges, csak náluk fellelhető egységekkel bírnak. A poroszok például kezdetleges aknamezőt tudnak létesíteni, így védve magukat az oldalról, vagy hátulról támadó ellenséges lovasságtól.

Empire: Total War - 20. kp Empire: Total War - 19. kpAlaposan átdolgozták az M.I.-t, s a hírek szerint már nem az egységek szintjén (támadjak, védekezzek, meneküljek?), hanem globálisan szemléli a szituációt. Mérlegeli, hogy adott pozíció megszerzése, vagy megtartása mennyi áldozattal járhat, és mennyi hasznot hozhat. A visszavonulás rendezetten zajlik, s egy-egy csapattest fedezi a műveletet. Feltartja a játékost, amíg a legfontosabb egységek biztonságba érnek például egy városfalon belül.

Empire: Total War - 18. kp Empire: Total War - 17. kpHa szakad az eső, a veszélyesen pattogó ágyúgolyók beragadnak a sárba. A lőpor nedves lesz (ciki). A masírozó katonák pedig sárosak. Az sem mindegy, hogy mivel próbálunk szétlőni egy házat. Muskétával sosem sikerülne, csakis a megfelelő ágyúk és lövedékek segítségével tudunk rombolni.
A városokat vagy házról házra harcolva foglaljuk el, vagy rommá lőjük, ám utóbbi esetben építhetjük újjá az egészet, s a zabos lakosság állandó lázongásával is számolnunk kell.
Most már a világtérképen is tudunk építkezni, nem kell mindig adott város menürendszerében elmerülni. A toborzás és az erők összevonása is megváltozott. A tábornokok most már saját befolyási övezettel bírnak, így egy nagyobb területről pillanatok alatt összegyűjthetjük a kívánt csapatokat. Az erődök mostantól egy bizonyos körzetet uralnak, s ott az ellenség harc nélkül nem kelhet át. Így simán lezárhatunk hegyszorosokat, vagy folyami átkelőket.

Empire: Total War - 16. kp Empire: Total War - 15. kpTöbbkulcsos adórendszert vezettek be, s miniszterek segítenek a politika útvesztőjében eligazodni. Mindegyikük bónuszt jelent az államnak, de ellenzék is létezik, s választások is, tehát nem életre szóló kapcsolat ez. A kolóniák esetében a kormányzók töltenek be hasonló szerepet.
Az új spion nem csak merényleteket hajt végre, hanem beépül az ellenség hadseregébe, s a fog of war ellenére is látni a környéket, amerre épp jár.
Új egység a gentleman, aki párbajra hívhatja ellenfelét, s ha egyetemre küldjük, felpörgeti a kutatás sebességét.

Empire: Total War - 14. kp Empire: Total War - 13. kpA technológiai fa három ágra oszlik: filozófia (presztízs), technika és fegyverek.
A tengeri kereskedelem során a hajózási útvonalak felügyelete kulcsfontosságú. Meg kell védenünk saját flottáinkat, ha lehet, megsarcolununk a többi nemzetét, s elpusztítanunk a kalózokat.
Forradalom kitörése esetén el kell döntenünk, hogy a revolucionisták, vagy a lojalisták oldalára állunk, s ettől, továbbá győzelmünktől függ, hogy a monarchia él tovább, vagy egy új köztársaság születik.

Még van mit mesélnünk neked, minden érdekességet megtalálsz itt!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd, hogy értesítéseket küldjünk, és cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a GTA VI-ot vagy a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)