Hirdetés

Energiapazarló konzolok

|

Egy friss (és kivételesen értelmes) tanulmány szerint évente 1 milliárd dollár értékű áramot pazarlunk el játékkonzolokon.

Hirdetés

Egy amerikai tanulmány szerint éves szinten 10 TW energiát spórolhatnának meg egyedül a gamerek az USA-ban, ha kikapcsolnák a gépeiket használat után (csak összehasonlításképp Paks 2011-ben kb. 15 TW energiát termelt összesen)

A konzolok 2010-ben olyan 16TW energiát fogyasztottak, ami az USA áramfogyasztásának 1%-a. Három év alatt a fogyasztás 50%-kal emelkedett, ebből is látni, milyen drasztikus mértékben nőtt a konzolok száma (illetve használatuk) az átlagos amerikai háztartásban (és akkor még nem beszéltünk az új generációs konzolokról, sokkal nagyobb teljesítménnyel és vélhetően nagyobb fogyasztással)

A tanulmány írói szerint rengeteg energiát meg lehetne spórolni, amennyiben lenne a konzolokban beépített energia-megtakarítás funkció (az Xbox 360-ban tudtommal van ilyen). Kíváncsi lennék, hogy Európában vagy Magyarországon mi a helyzet ezekkel a számokkal.

Ettől függetlenül nem lehet olyan nagyon nehéz felemelni a hátsónkat és megnyomni a kikapcsoló gombot, miután befejeztük a Modern Warfare vadászatunkat. Vagy igen?

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)