Hirdetés

Az Epic gyorsan felhagyna az exkluzívok gyűjtögetésével, ha a Steam több pénzt adna a fejlesztőknek

|

A stúdió akár még a saját játékait is közzétenné a platformon, ha a Valve változtatna az üzletpolitikáján.

Hirdetés

Sok fejlesztő és kiadó többek között azért is választja az Epic Games Store-t, mert az áruház üzemeltetői kisebb részt csippentenek le a bevételek után, mint a Steam. Ám ha a Valve változtatna néhány dolgon, akkor az Epic sem gyűjtené az exkluzív címeket.

Hirdetés

Jelenleg az Epic Games Store-on a bevételek 88%-a landol a játék készítőinél, míg a platformot működtető stúdió mindössze 12%-ot kap. Így pedig mostanában egyre több az olyan játék, ami bizonyos ideig csak ott elérhető. Az Epic Games vezérigazgatója, Tim Sweeney viszont nemrég azt írta a Twitteren, hogy csapata nagyon gyorsan felhagyna az exkluzívok kergetésével, ha a Steam is 88%-os részesedést adna, valamint a fejlesztők és a kiadók is szabadabb kezet kapnának.

Sweeney szerint egy ilyen lépés csodás pillanat lenne a PC gaming számára, és így a különböző boltok visszatérhetnének eredeti funkciójukhoz, tehát mindössze olyan helyek lennének, ahol vásárolhatunk cuccokat.

Ti örülnétek, ha megszűnnének az Epic Games Store-exkluzív címek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)