Hirdetés

Harry herceg betiltaná a Fortnite-ot

|

A brit trónörökös nemrég egy beszédében arról beszélt, hogy szerinte a Fortnite kifejezetten ártalmas a fiatalok számára.

Hirdetés

Előbb-utóbb minden népszerű játék megtalálja a maga kritikusait, ez alól pedig a Fortnite sem lehet kivétel, hiszen a masszív felhasználóbázissal rendelkező battle royale játéknak a sok rajongója mellett számtalan ellenzője is van, aki minden áron szeretné bebizonyítani, hogy az Epic Games alkotása van annyira rettenetes, hogy azonnal be kelljen tiltani. És azok a szülők, akik aggódva nézik Fortnite-mámorban lubickoló gyermeküket most egészen biztosan hevesen bólogatnak is.

Hirdetés

Ez önmagában még nem lenne új jelenség, viszont az, hogy egyenesen a brit királyi család egyik tagja hívja fel a figyelmet a Fortnite jelenség veszélyeire, az már mindenképpen egyedinek mondható. Harry herceg, a brit trón hatodik örököse a sorban nemrég London városában tartott beszédet egy YMCA (ez a fiatal keresztény férfiak szövetsége) eseményen, ahol igen keményen lecsapott a Fortnite-ra:

"Nem kellene ezt engedni. Mégis mi előnyünk származik belőle? Azért jött létre, hogy függőséget okozzon és ott tartson a képernyő előtt, ameddig csak lehetséges, ez pedig rettentően felelőtlen. Olyan, mintha csak arra várnánk, hogy megtörténjen a baj és családok essenek szét."

Nem ez az első eset, hogy Harry herceg kemény kritikát fogalmaz meg valamivel szemben, hiszen korábban a közösségi médiáról is azt mondta, hogy szerinte komolyabb függőséget okoz, mint bármilyen drog. Ez nem jelenti azt, hogy nem érdemes ezekről a témákról vitatkozni, érdemi párbeszédet folytatni, de ehhez azért az ilyen megnyilvánulásoknál több kell azért (Extra Life rovatunk is ezért van például, némileg árnyaltabb szakértői véleményekkel).

Egyébként nem Harry herceg az egyetlen, aki a tiltás felé hajlik, hiszen nem is olyan régen Indiában már valódi szabályozás lépett életbe a PUBG ellen, amire néhány fiatal már majdnem rá is fázott, viszont egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy egy ilyesfajta törvény valóban segítene a játékfüggőség problémájának megoldásán.

Ti mit gondoltok? A játékok tiltása, vagy szabályozása lenne a megoldás? Vagy hogyan lehetne elérni, hogy a fiatalok felemeljék fejüket a monitorból, a szülők pedig ne csak a veszélyt lássák a játékokban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)