Hirdetés

Érdekes pletykák: csúszik a Horizon Forbidden West folytatása, a Naughty Dog pedig nem a The Last of Us Part III-n dolgozik?

|

Izgalmas állítások ezek, de egyáltalán nem véletlen a kérdőjel a cím végén.

Hirdetés

Silknigth idén január óta lett aktívan a közösségi platformokon, és egy halom videojátékos pletykát, szivárgást hozott el az arra ácsingózó rajongóknak. Pontosan megjósolta például azt, hogy a Sony mikor fogja bejelenteni a PC-s Ghost of Tsushimát - erre ugyebár március 6-án került sor. Most pedig ledobta a következő bombát, ugyanis arról írt tegnapi tweetjáben, hogy a Guerrilla Games-féle Horizon 3 (a pontos cím egyelőre ugyebár még nem ismert) fejlesztése tovább tart az eredetileg tervezettnél, így a hivatalos leleplezés még várat magára, illetve azt is elárulta, hogy a The Last of Us Part III egyelőre nem az a játék, amint a Naughty Dog aktívan dolgozik. 

Utóbbi nem azt jelenti, hogy teljesen félretették volna ezt a projektet, csak egyelőre még nem fogtak bele a konkrét gyártásba, valószínűleg még a tervezőasztalon állnak a fontosabb elképzelések, ha pedig valami más köti le a stúdió figyelmét, akkor valami egyéb játékot fogunk kapni tőlük a Part III érkezése előtt - ha már a Part II multiplayer spin-offját/kiegészítőjét úgyis elkaszálták. Silknigth konkrétan le is írta, hogy a Naughty Dog most egy teljesen új IP-t fejleszt, tehát kár is reménykedni azoknak, akik esetleg egy új Unchartedre számítanának. 

Igen ám, de mennyire érdemes adni Silknigth szavára?

Hirdetés

Jason Schreier közbelép

Egy valóban többszörösen megbízhatónak bizonyult forrás és profi újságíró, Jason Schreier ugyanis arról írt az X-en/Twitteren, hogy az év elején aktívvá vált profilon megjelent "szivárgások" közül többről megerősítheti, hogy abszolút valótlanok. Mikor megkérdezték, hogy ha ez így van, akkor honnan tudhatta az illető a PC-s Ghost of Tsushima bejelentésének pontos dátumát, Schreier úgy reagált, hogy nyilván nem tudja, mi történhetett ebben az esetben, de az ilyen bejelentések kapcsán azért nem lehetetlen dolog információkat szerezni például viszonteladóktól. 

Azt viszont külön kiemelte, hogy a tweetjében szereplő két bejegyzés, mely szerint a PlayStation üzletpolitikája változott, és most már maximum két évvel a megjelenés előtt fognak bejelenteni játékokat, illetve hogy a Sucker Punch már tavaly be akarta jelenteni az új játékát, de valami változás állt be, ugyanakkor az elkövetkező pár hónapban jönnie kell ennek a bejelentésnek, teljesen nonszensz, baromság az első állítás, a másodikról pedig tudja, egyáltalán nem volt ilyen terv.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ezt követően az X/Twitter népe gyakorlatilag sorra elkezdte Silknight szinte összes korábbi tweetje kapcsán kikérni Jason Schreier véleményét, de a Bloomberg újságírója nyilván nem fogott bele ezen kérdések megválaszolásába, hosszú időbe is telt volna neki, hiszen nem kevés "szivárgással" szolgált Silknight az utóbbi időben.

Silknigth sejtelmes válasza

Nem tudni tehát, hogy a fentiekből mi lehet igaz, Schreier azt állítja, hogy nem sok. Az egész kapcsán a tanulság talán tényleg csak annyi, hogy nagyon kell figyelni, milyen forrásokból is érkeznek az állítólagos szivárgások, ha pedig nem egy többszörösen megbízhatónak elkönyvelt illető szállítja az infókat, akkor nem árt az egészet egy csipet sóval kezelni - ahogy a művelt angol mondaná. 

Silknigth jelenleg utolsó tweetje mindenesetre elég egyértelműen Schreiernek szól, ebben a bejegyzésben a következőket írta a szivárogtató:

"Valaki, aki ennyire fontos és elismert az iparágban, odafigyelne egy kisemberre? Manapság sokan hazudnak, de te pont azokat próbálod leleplezni, akik épp kezdenek relevánssá válni. Nem aggódom, az idő mindent a helyére tesz."

A Sony korábban hivatalos is megerősítette, hogy 2024-ben egyetlen ismert franchise-a sem fog új részt kapni, szóval a PS-exkluzív címek szerelmeseinek biztosan nem az idei esztendő lesz a kedvenc éve, ki kell bírniuk minimum 2025-ig. Azt biztos legalább, hogy a Horizon 3-at egyszer meg fogjuk kapni, ezt a Guerrilla nagyjából egy éve erősítette meg. Egyébként a pletykák szerint az NCSoft közben Project Skyline kódnéven egy Horizon MMO-n is dolgozik, szóval nem fognak a jövőben sem unatkozni a franchise rajongói. 

A többit meglátjuk majd az idő fényében.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)