Hirdetés

Erős lesz a nulladik

|

Erős kezdés a még erősebb folytatáshoz az idei Szigeten!

Hirdetés

A Sziget hagyományos nulladik napi koncertjei mára olyan színvonalat képviselnek, hogy a rendezvény tulajdonképpen önállóan, magától a fesztiváltól függetlenül is megállná a helyét. A szokás ugye az, hogy az ottalvós hetijegyekkel rendelkező szigetlakók mellett bárki, a napijegy árának feléért bemehet rá, és az időközben véglegessé vált felhozatalt tekintve ez idén elég jó biznisznek ígérkezik.

A Reggae örömünnep már kora délután elkezdődik, azzal a Ladánybenével, amely egy ilyen sztoriból nyilvánvalóan kihagyhatatlan. Őket a reggae muzsika egén fiatalnak és friss színfoltnak számító los angelesi The Aggrolites követi, majd a jamaikai Toots & The Maytals énekel. Bár mint utóbb kiderült, az előre meghirdetett programhoz képest a Skatalites-t sajna nélkülöznie kell a közönségnek a Reggae ünnepén, de azért mégiscsak kapunk egy The Wailers-t (amelynek neve a közel egy évtizedes közös munka okán szinte összeforrt Bob Marley-ével), meg persze egy UB40-t. A legendás birminghami csapat már bőven sötétedés után csap majd a húrok közé, de ezzel párhuzamosan, más helyszíneken is lesz mit hallgatni.

A nulladik nap talán legnagyobb figyelemmel kísért programjának szomorú aktualitását köztudottan Cseh Tamás egy évvel ezelőtti halála adja. A színpadon olyan, nagy formátumú magyar zenészek játsszák majd a Liszt- és Kossuth díjas zenész dalainak feldolgozásait, mint a Heaven Street Seven, a PASO, Palya Bea, a Quimby, vagy éppen az a Lovasi András, aki a Kispállal éppen egy nappal korábban búcsúzik a Sziget -1. napján.

Ezen felül az Amfiteátrum Színpadon (ami egyébként a Sziget állandó Jazz helyszíne is lesz 5 napig) a magyar Jazz napja alkalmából lépnek majd fel neves hazai és külföldi jazz előadók, 14 órától.

Toots & Maytals - Pressure Drop

UB40 kingston Town

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)