Hirdetés

Erről maradtál le, ha nem nézted a 2024-es Xbox Partner Preview műsort

|

Tucatnyi játék szerepelt az Xbox bemutatójában, melyek közül több is bekerül a Game Passbe.

Hirdetés

Miután bekebelezte a Bethesdát és az Activision Blizzardot, valamint számos más stúdiót, akkorára nőtt a Microsoft videojátékos részlege, egy nagyszabású nyári bemutató már nem elég az újdonságok prezentálására. És akkor még nem esett szó az Xbox gyártójának számos partneréről, amelyek között ugyanúgy megtaláljuk a legnagyobb kiadókat, mint az aprócska indie fejlesztőcsapatokat.

Nekik, azaz a nem exkluzív játékokat fejlesztő stúdióknak és az azokat gondozó kiadóknak szentelték idén is a redmondiak, az időrabló szócséplést nélkülöző, gyorsan pörgő Xbox Partner Preview-t, ami tartogatott pár meglepetést még annak ellenére is, hogy az egyik nagy durranás idő előtt kiszivárgott.

Hirdetés

Ahogy máskor, úgy most is bemutatkozásuk sorrendjében haladunk végig a játékokon, a linkek cikkekhez vagy trailerekhez vezetnek, ha pedig legörgettek egészen a cikk aljáig, akkor ott visszanézhetitek a teljes műsort.

  • Még a 2020-as gamescomon leplezték le az Unknown 9 Awakening című akció-kalandjátékot, amely mögé a Bandai Namco állt be kiadóként. Nemcsak az teszi érdekessé, hogy egy természetfeletti képességekkel bíró nő, Haroona szerepébe bújhatunk, hanem hogy mindezt egy kimondottan egzotikus helyszínnek számító indiai városban tehetjük. Idén nyáron érkezik.
  • Joshua Boggs (Framed) újdonsága egy noir stílusú lopakodós játék, amelynek a pakliépítés kölcsönöz érdekes zamatot. Egy Lady Luck nevű, boszorkányból lett magánnyomozót alakítunk, aki mágikus kártyalapok segítségével kerekedik felül ellenfelein és győzi le az előtte tornyosuló akadályokat. 2025-ben várható a Sleight of Hand megjelenése, a Game Passbe is bekerül.
  • Az 11bit studios következő nagy dobása lehet a The Alters, melyben egy idegen bolygón rekedt bányász, Jan Dolski önmaga másolatai (az alteregókat a korábbi élete során meghozott, vagy épp meg nem hozott döntések és választások alakítják) segítségével igyekszik életben maradni és meglelni a hazautat. Még idén megjelenik, a Game Pass-előfizetők ingyen játszhatják majd.
  • Ugyancsak az 11bit studios áll a Creatures of Ava mögött, amelyben furulyaszóval szelídítünk meg különféle lényeket, hogy megmentsük őket egy fertőzéstől. Az erőszakmentes játék történetét a néhai Terry Pratchett lánya, Rhianna írta. A megjelenése idén várható, és miként az eddig felsorolt játékok zöme, ez is bekerül a Game Passbe.
  • A legtöbbünk fejében úgy él a Roblox, mint a játék, amit azok nyúznak, akik még a Minecrafthoz is fiatalok. Ennek ellenére bőven találni benne korhatáros tartalmat, mint például a mostantól Chuckyval is feldobott Griefville-t.
  • 2025-ben jön a The Sinking City 2, mely elődjéhez képest jobban rágyúr a rettegésre, és ezzel párhuzamosan opcionálissá teszi a nyomozósdit. Ugyanakkor nem akarja a rajongók másik felét sem elriasztani, ezért különböző könnyítéseket aktiválhat majd, aki ódzkodik a túlélőhorrorokra jellemző megoldásoktól.
  • Nincs már sok hátra a Final Fantasy XIV Online xboxos rajtjáig, március 21-étől már a teljes verziót tolhatják az érdeklődök a Microsoft konzoljain is.
  • Igaznak bizonyult a délelőtti szivárgás, valóban készül a S.T.A.L.K.E.R. trilógia konzolos változata, mi több, már meg is jelent Xbox One-ra, Xbox Series X|S-re, PlayStation 4-re és PlayStation 5-re a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy.
  • A Microsoft klasszikusát, a Monster Truck Madnesst idézi az év folyamán megjelenő Monster Jam Showdown, melyben freestyle és offroad versenyek is várják a rajongókat.
  • DLC-ket kap a Persona 3 Reload. A három részre szabdalt csomag magába foglalja Episode Aigis - The Answer címmel a Persona 3 FES epilógusát is.
  • A kihívást kedvelő, hardcore réteget célozza a The First Berserker: Khazan című akció-RPG, amelyből most is be kellett érnünk egy trailerrel, mivel a Nexon továbbra is titkolja a megjelenés időpontját.
  • Az EA karolta fel Abubakar Salim (Bayek hangja az Assassin's Creed Originsben) játékát, a bantu kultúra által inspirált Tales of Kenzera: Zau című metroidvaniát. Egy fiatal sámánt alakítunk benne, aki szeretné feltámasztani elhunyt édesapját. Április 23-án jelenik meg.
  • Ironikus módon a nyár kellős közepén, július 25-én érkezik PC-re (bekerül a Game Passbe, és később konzolokra is ellátogat), a Frostpunk 2, mely friss trailerrel emlékeztette a rajongókat arra, hogy minden korábbinál nehezebb és kényelmetlenebb döntéshelyzetek várnak rájuk.
  • A show-t a Capcom RTS-elemekkel feldobott akciójátéka, a Kunitsu-Gami: Path of the Goddess gameplay előzetese zárta. Napközben küldetéseket teljesítünk, szövetségeseket és erőforrásokat gyűjtünk, hogy felkészüljünk az éjszaka megpróbáltatásaira, amikor mindenféle rémségek rontanak ránk. Különleges látványvilágú, sajátos játékélményt ígérő alkotásnak tűnik, ami éppúgy lehet orbitális bukás, mint kirobbanó siker. Magyarán épp elég kockázatos projekt ahhoz, hogy a japán kiadó inkább a Game Passre bízza a sorsát, semmint kizárólag az eladásokra.
Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)