Hirdetés

Erről maradtál le, ha nem nézted a Nacon Connect 2024-et

|

Számos újdonságot mutatott a francia kiadó, köztük GreedFall következő felvonásával és a Terminator: Survivors túlélőjátékkal.

Hirdetés

Ugyan nem lehet egy lapon emlegetni a legnagyobb kiadókkal, és pláne nem a konzolgyártókkal, a Lesquin központú, perifériagyártásban is érdekelt Nacon bőven elég játékot dob piacra ahhoz minden évben, hogy meg tudjon tölteni újdonságokkal egy félórás műsort. Tavaly a RoboCop: Rogue City vitte a prímet, idén a show legígéretesebb játékának címéért többek között a Terminator: Survivors, a GreedFall 2: The Dying World és a Test Drive Unlimited Solar Crown szállt ringbe.

Végignézve a felhozatalon, világosan látszik, hogy szinte minden létező műfajt igyekszik lefedni a kiadó, a házon belül fejlesztett címeket külsős stúdiók alkotásaival egészíti ki, és éppúgy gondol a különféle szimulátorok rajongói, mint a könnyed kikapcsolódást kereső alkalmi játékosok igényeire. Az AAA kategóriától láthatóan továbbra is távol tartja magát, de így legalább nem költ annyit egyetlen projektre, hogy az bukás esetén magával rántsa az egész céget.

Hirdetés

Ahogy máskor, úgy most is listába szedtünk minden bejelentést és előzetest, a linkek cikkekre vagy trailerekre mutatnak. Ha pedig szeretnétek visszanézni a teljes műsort, azt a cikk aljára görgetve megtehetitek.

  • Még idén nyáron elérhetővé válik a Steamen korai hozzáférésben a 2019-es GreedFall előzménye GreedFall 2: The Dying World címmel. A Spiders fantasy szerepjátékában egy rabszolgasorba taszított, ám a mágiában járatos bennszülöttet alakítanak a játékosok, kiknek döntései éppúgy kihatnak a történet menetére, mint a hozzájuk szegődött társakkal ápolt kapcsolatukra. PS5-re és Xbox Series konzolokra is megjelenik.
  • Április 6-án kerül ki a korai hozzáférésből a Ravenswatch. A Passtech Games (Curse of the Dead Gods) felülnézetes dark fantasy játékában népszerű mesék karakterei elevenednek meg. Egyedül és négyfős kooperatív módban is nyúzhatjuk, a rougelike címek kedvelőinek érdemes szemmel tartaniuk.
  • Teljesen komolytalan launch trailerrel és a kooperatív játékmód szépségeire fókuszáló játékbemutatóval igyekezett felhívni a Nacon a figyelmet arra, hogy tegnap megjelent (PC, PS5, XSX) a zombiktól hemzsegő Welcome to ParadiZe. Akár még munkára is foghatjuk az élőhalottakat, miközben harcolunk, építkezünk és barkácsolunk, valamint felfedezzük a túlélőjáték nyitott világát.
  • Új franchise-t indít az autóversenyzés szerelmesei számára a KT Racing. Az Endurance Motorsport Series azzal kíván kiemelkedni a tömegből, hogy nemcsak a pilóta szerepét osztja ránk a sokórás, kimerítő futamok alatt, hanem a csapat mérnökéét is. Magyarán a győzelemhez nem elég pusztán vezetési képességeinkre támaszkodni, a nyerő stratégiát is nekünk kell megválasztanunk, és szükség esetén a változó körülményekhez alkalmazkodva módosítanunk rajta. 2025-ben érkezik.
  • Oly sok sportjáték formálódik a Nacon felügyelete alatt, hogy külön szekciót szentelt nekik a műsorban a kiadó. Új tartalmakkal bővül a gördeszkás Session: Skate Sim, és már elérhető korai hozzáférésben az ATP és WTA tenisztornákra fókuszló TieBreak, de úton van a Rugby 24, valamint a salakmotoros MXGP új felvonása is. Végezetül érdemes megjegyezni, hogy idén sem maradnak játék nélkül a kerékpárversenyek PC-s (Pro Cycling Manager 2024) és konzolos hívei (Tour de France 2024).
  • Ha bírod az XCOM stílusú, körökre osztott taktikai és stratégiai játékokat, lehet, hogy neked szól a százéves háború idején játszódó Crown Wars: The Black Prince. A játékmenetet brutális kivégzésanimációk és olyan különleges kasztok dobják fel, mint az alkimista és az állatidomár. Március 13-én érkezik PC-re és konzolokra.
  • A sportjátékokhoz hasonlóan az ún. életszimulátorokat tömörítő Life sorozatának újdonságait is csomagban kezelte a Nacon a műsor során. A tavaly megjelent Chef Life: A Restaurant Simulator ingyenes DLC-t kapott, a személyfuvarozás örömeit és nehézségeit bemutató Taxi Life: A City Driving Simulator március 7-én debütál (PC, PS5, XSX). Témaválasztásánál fogva izgalmasabbnak ígérkezik a szeptemberben érkező Ambulance Life: A Paramedic Simulator, elvégre életek múlnak a döntéseinken. Aki viszont stresszmentes kikapcsolódásra vágyik, annak a március 14-től már Switchen is játszható Garden Life: A Cozy Simulator való.
  • Még mindig nem kapott megjelenési dátumot a Test Drive Unlimited Solar Crown. A KT Racing nyitott világú autós játékát óhatatlanul is a Forza Horizon szériához fogja méricskélni a szakma és a közönség, az új gameplay előzetes láttán nem vagyunk róla meggyőződve, hogy van bármi esélye győztesként kikerülni az összehasonlításból.
  • A zombis Welcome to ParadiZe mellett egy diabloid ARPG-n is dolgozott az EKO Software az elmúlt években. A négy kasztot (barbár, boszorkány, íjász, lovag), újfajta fejlődési rendszert, opcionális kooperatív módot, valamint saját, folyamatosan fejlődő várost ígérő Dragonkin: The Banished premierjével 2025 februárját veszi célba a csapat.
  • Nyitott világú túlélő-FPS lesz a Terminator: Survivors, amelyen a filmes gyökerű adaptációkkal egyre ügyesebben bánó Teyon helyett a mindeddig egyetlen versenyjátékot (RIMS Racing) felmutatni képes Nacon Studio Milan dolgozik. A történetet 2009-be helyezte a csapat, James Cameron filmjeit véve alapul, a játékmenetnek pedig Skynet gépezetei és az ellenséges szándékú túlélők elleni harcon felül a felfedezés, az erőforrások menedzselése és a menedékünk fejlesztése is részét képezi majd. Október 24-én debütál korai hozzáférésben a Steamen, de később konzolos (PS5, XSX) megjelenésre is számíthatunk.

Mit gondoltok a bemutatóról? Hogy tetszik a felhozatal?

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)